Annonce
Kultur

Nyt udtryk til museumsbutik: Skovgaard Museet får hjælp af Joakim Skovgaards oldebørn

Butikken i Skovgaard Museet skulle efter den lille renovering og nyindretning gerne have et mere luftigt og moderne indtryk som vist på skitsen. Pressefoto
Butikken i Skovgaard Museet får en overhaling med nye Montana-møbler doneret af Joakim Skovgaards efterkommere.

Viborg: Skovgaard Museet er lukket, og det har det - som så mange andre kulturinstitutioner - været siden fredag den 11. december 2020, hvor man igen lukkede ned på grund af corona.

Selvom dørene er lukket, går det alt andet end stille for sig bagerst i den gamle rådhusbygning.

Anette Harboe Flensburgs udstilling "Træerne findes" afløste eksempelvis i starten af året den grafiske udstilling med Palle Nielsen, og den har siden stået klar til at blive oplevet, når museet igen må åbne.

Men det er ikke kun i udstillingen, der sker nye ting og sager. I butikken er håndværkere med omhyggelig sikkerhedsmæssig afstand i fuld gang med at indrette rummet med en ny række møbler fra det danske møbelfirma Montana.


Vi er glade for at kunne støtte Skovgaard Museet, der repræsenterer vores familie, og vi håber, at donationen kan hjælpe med opdateringen af museumsbutikken.

Morten Lassen


Montana blev nemlig grundlagt af Joakim Skovgaards barnebarn, Peter J. Lassen, i 1982. Da han døde i 2019, overtog hans arvinger firmaet, og det er dem, der har valgt at støtte en fornyelse af museets butik.

Annonce

Hjælp fra familien

- Vi er meget taknemmelige for donationen. Det er ikke nogen hemmelighed, at museet er udfordret af nedlukningen, men i det mindste kan vi bruge tiden til at give vores mange kommende gæster en endnu bedre oplevelse, når de igen kan besøge museet, siger Anne-Mette Villumsen, Skovgaard Museets leder og tilføjer:

- Det har stor betydning, at Joakim Skovgaards efterkommere støtter museet på den måde.

Et nyt kasseapparat, ny belysning og ikke mindst nye Montana-møbler er altså på vej ind i butikslokalet. Og det håber Morten Lassen, Peter J. Lassens mellemste søn, kan gøre gavn:

- Vi er glade for at kunne støtte Skovgaard Museet, der repræsenterer vores familie, og vi håber, at donationen kan hjælpe med opdateringen af museumsbutikken.

Familien Lassen har tidligere støttet museet. I 2010 modtog man første gang støtte til indretningen af butikken, og i efteråret donerede Peter Lassens enke, Birgitte Lassen, en lang række Skovgaard-værker fra hendes mands personlige samling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce