Annonce
Sport

Offensiven er så godt som på plads - nu retter sportschefen øjnene mod VFF-defensiven

Jesper Fredberg, sportschef i Viborg FF, VFF Foto: Morten Dueholm
Viborg FF er ved at være godt besat på de offensive pladser. Derfor vil Jesper Fredberg nu forsøge at finde forstærkninger til defensiven.

Fodbold: Viborg FF's sportschef Jesper Fredberg kan så godt som sætte flueben ved den arbejdsopgave, som hed at forstærke klubbens offensiv forud for den kommende sæson.

Det har længe været kendt, at Roskildes Younes Bakiz skifter til Viborg FF, mens det mandag kom frem, at VFF kaprede Skive-bomberen Sebastian Grønning.

Men det betyder ikke, at VFF er færdig med at hente forstærkninger til. Der er sagt farvel til en del spillere på det seneste, hvilket også betyder, at der skal hentes nyt blod til.

Annonce

Sportschefen kan dog godt mærke, at det er et specielt transfervindue, da det kommer på bagkanten af corona-nedlukningen.

- Det er ikke det nemmeste marked lige nu. Der er stor usikkerhed, og mange afventer. Vinduet lukker jo først 5. oktober, så det er ikke let. Det kunne være markant lettere, hvis vi havde en stor bunke penge og bare kunne gå ud og hente det, som vi gerne vil have. Men vi er nødt til at være ret tålmodige, hvis vi skal have værdi ud af de penge, som vi har, siger Jesper Fredberg, der gerne vil handle tidligt færdig, men ikke forventer, at det kan lade sig gøre.


Det er vist ikke nogen hemmelighed, at vi skal have lagt noget krudt i at forbedre vores defensive organisation. Vi skal være dygtigere til at lukke af, og det bliver nok i den retning, at vi kommer til at kigge på at styrke os

Jesper Fredberg, sportschef Viborg FF


- Jeg vil gerne være så tidligt færdig som muligt, så Jacob Neestrup og kompagni kan arbejde med truppen med det samme. Men jeg ved, at vi ikke er de eneste på markedet. Og derfor er det kun glædeligt, at vi allerede har Bakiz og Sebastian Grønning på plads. Og vi vil gerne have mere på plads inden sæsonstart, men det er nok for optimistisk at tro på, at vi har handlet færdig den 14. august, når spillerne møder ind - og nok heller ikke til turneringsstarten i september, siger Jesper Fredberg.

Øjne på defensiven

Sportschefers standard-svar angående et transfervindue er altid, at truppen skal stå stærkere, når vinduet lukker, end da det åbnede, men Jesper Fredberg vil godt uddybe lidt yderligere, hvor VFF går efter at styrke sig.

- Det er vist ikke nogen hemmelighed, at vi skal have lagt noget krudt i at forbedre vores defensive organisation. Vi skal være dygtigere til at lukke af, og det bliver nok i den retning, at vi kommer til at kigge på at styrke os, så vi bliver bedre til at kontrollere kampe og lukke dem ned, så det bliver svært at score mod Viborg. Det skal dog være uden, at det går for meget ud over vores offensive udtryk, for vi vil stadig rigtig gerne score mange mål, siger Jesper Fredberg.

Og det er vel ikke forkert at antage, at I blandt andet skal have styrket backpladserne, hvor I har sagt farvel til Mikkel Knudsen?

- Nej, det er ikke forkert. Men jeg vil nok sige, at vi kigger på hele bagkæden. Og hvordan det så ender med, at kortene bliver blandet, det er vi åbne for. Men bagkæden skal vi have kigget på, siger han.

Farvel og goddag hos Viborg FF de seneste måneder

Afgang: Mikkel Knudsen (forsvar), Nikko Boxall (forsvar), Brandon Austin (målmand), Simon Søndergård (forsvar), Christian Sivebæk (angriber), Albion Avdijaj (angriber)

Tilgang: Younes Bakiz (angriber fra FC Roskilde), Sebastian Grønning (angriber fra Skive), Casper Gandrup (angriber, retur fra leje hos Aarhus Fremad)

Hvad der derudover skal ske er rigtig svært at forudsige, da der kan ske rigtig meget, som hverken Jesper Fredberg eller andre kan forberede sig på. Han slår fast, at VFF er klar til at agere på markedet - også hvis der skulle komme et salg.

- Skulle det ske, så er vores intention helt klart, at vi vil ud og finde erstatninger, som er mindst ligeså gode, som det vi siger farvel til, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce