Annonce
Sport

Officielt: Landsholdsstreg til Viborg HK

Stine Bodholt Nielsen skifter efter denne sæson Team Esbjerg ud med Viborg HK. Arkivfoto: Scanpix

Som folkebladet tidligere på ugen kunne fortælle, så skifter landsholdsstregen og det tidligere VHK-talent Stine Bodholt Nielsen tilbage til Viborg HK til næste sæson.

Viborg HK får fra den kommende sæson en væsentlig forstærkning på stregpositionen.

Annonce

Det er nemlig lykkedes at lande en aftale med landsholdsstregen Stine Bodholt Nielsen, der efter denne sæson stopper hos Team Esbjerg for i stedet at trække den grønne trøje over hovedet.

Folkebladet erfarede skiftet tidligere på ugen, men nu er det officielt, at Stine Bodholt Nielsen efter denne sæson tiltræder i Viborg HK på en toårig aftale.

Det er første gang, at det nydannede Viborg HK laver en aftale med en dansk landsholdsspiller, og det er en stolt VHK-direktør, der kan bekræfte skiftet.

»Vi er super stolte. Det viser, at vi stadig har et godt navn, når så god en spiller vil skifte til os. Vi tror stadig på, at vi er et sted, hvor spillerne kan udvikle sig, og det er også noget, som landsholdsspillere kigger på,« siger Henrik Dahl.

Stine Bodholt Nielsen er 26 år og spillede en stor del af sin ungdomstid i Viborg HK. I 2008 skiftede hun dog sammen med sin søster Sidsel Bodholt Nielsen til Skive, da konkurrencen fra datidens verdensstjerner i VHK var for hård. I Skive udviklede hun sig til en solid stregspiller på liganiveau og skiftede før sidste sæson til Team Esbjerg. I 2014 fik hun desuden debut på det danske A-landshold, og hun kraftigt inde i billedet til en plads i truppen til VM på hjemmebane i december.

Træner Allan Heine er da også særdeles tilfreds med tilgangen af en streg på landsholdsniveau.

»Det bliver et kæmpe aktiv for os. Det er ikke et hemmelighed, at vi har ledt efter en streg, der kan give os styrke i begge ender af banen, og der ser jeg Stine som et helt naturligt valg. Det er en dansk A-landsholdsspiller, der har et endnu større potentiale end det, hun allerede har vist,« siger Allan Heine.

»Defensivt er hun både enormt bevægelig samtidig med, at hun er dygtig til at læse spillet. Hun er meget forudseende i sit forsvarsspil. Angrebsmæssigt er hun meget dygtig til at fange boldene og er scoringssikker,« siger Allan Heine, der selv så Stine Bodholt Nielsen på nært hold i forbindelse med en landsholdssamling i Frankrig, hvor han hjalp den midlertidige landstræner Heine Eriksen.

»Der viste hun, at får hun noget tryghed og tillid, så kan hun være med på højeste internationale niveau. Og det glæder jeg mig til, at vi kan få frem i hende i Viborg,« siger Allan Heine, der mener, at Stine Bodholts 26 år er en god alder rent håndboldmæssigt.

»Rent aldersmæssigt er hun moden, da hun har prøvet en del. Men jeg er sikker på, at vi kan gøre hende til et endnu større aktiv for det danske landshold og en profil hos os, der tilmed er lokal og kan være med til at bygge det her nye Viborg-hold op,« siger Allan Heine.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce