Annonce
Viborg

Officielt: Mindelund kommer på finansloven

Så sent som den 4. juli i år blev mindelunden forsynet med endnu et minde fra danske soldaters indsats: En mineplov fra Afghanistan. Arkivfoto: Morten Dueholm

Regeringen er med på at fremtidssikre Danske Soldaters Mindelund. To millioner kroner sættes af, så en fond kan tage over, når kroparret Hansen engang lader sig pensionere.

Viborg: Danske Soldaters Mindelund i Rindsholm er kommet på finansloven for 2019.

Det sker med argumentet om, at "Danske Soldaters Mindelund har en helt særlig plads i danske veteraners bevidsthed".

Det oplyser en glad Kristian Pihl Lorentzen, medlem af Folketinget for Venstre.

Dermed sættes der to millioner kroner af til det sted, der i årenes løb har vokset sig større og større i takt med, at det er blevet forsynet med flere og flere mindesten og andre klenodier fra Danmarks internationale indsats.

Årligt er der store arrangementer i kroens mindelund, hvor hundredvis af militærfolk møder op. Taler og sange skaber en fast og formel ramme om eksempelvis den 4. maj.

Samtidig er stedet blevet et yndet udflugtsmål for soldater og pårørende til udsendte. Ikke mindst for at mindes de oplevelser og de kammerater, sønner, brødre og kærester, der aldrig kom hjem igen.

Kroparret Frode og Hanne Hansen har drevet Rindsholm Kro i 29 år. En fond skal tage over, den dag de vælger at gå på pension.

Rørt kromand

Det var Kristian Pihl Lorentzen, som bragte ønsket om at fremtidssikre mindelunden på bordet for både finansministeren og forsvarsministeren. Et ønske, de altså kom til at dele.

- Der er aldrig noget, der er sikkert i politik, men jeg kunne godt mærke, at der var sympati for idéen. Jeg er glad for, at der nu er vished om, at der sættes penge af til bevarelse af mindelunden. Ikke kun er jeg glad på egne vegne, men også på vegne af alle de mange mennesker, som sætter pris på dette helt fantastiske sted, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Kroen fungerer stadig som kro. Der er åbent for enhver, der ankommer med sulten eller tørsten i behold. Men sideløbende med krogerningen er mindelunden altså blevet et livsstykke for Frode Hansen og fruen Hanne Hansen.

Parret har drevet kroen i 29 år, men i erkendelse af, at de ikke holder evigt, er et arbejde med at sikre kroen og haven som et besøgscenter for fremtiden sat i gang.

De to millioner kroner gør det arbejde langt mere realistisk, mener en bevæget og berørt Frode Hansen, som var tydeligt lettet, da han fik nyheden overbragt.

- Nej ... Nej hvor er jeg glad ved det. Kristian har altid været fantastisk over for os. Tak, tak, 1000 tak. Hvor er jeg glad. Det vil jeg gå ind og fortælle min kone med det samme, lød det fra Frode Hansen, som også glædede sig til at fortælle nyheden til de folk, der arbejder på at oprette den fond, der en dag skal overtage mindelunden.

Annonce
Viborg For abonnenter

'Så stærk, at du kan søge tilflugt under den': I sommer måtte vandet pumpes væk fra Nytorvs tag - hvordan kunne sneen komme som en overraskelse?

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over politiets vilde sne-døgn: Biler i grøften, spærrede veje og en handicapscooter uden strøm

Erhverv For abonnenter

Ny chef for Viborg Bryghus på plads: Fra lyd og billeder til godt, lokalt øl

Navne

Kirsten mødte kærligheden, da hun solgte forårsruller i Thy-lejren: I mere end 40 år har hun nu nydt livet ved Hjarbæk Fjord

Viborg

Kæmpe kø i sne og sjap ved corona-testcenter

Debat: Stop kødindustriens manipulation - at spise kød gør ingen til 'en rigtig mand'

Viborg For abonnenter

Hospitalsdirektør kan ånde lettet op: Ingen kollektive opsigelser - men der er stadig for travlt

Alarm 112

Dobbelt uheld i sneen: Forulykket mand ville have sportstasken med på skadestuen - gemte på 155.000 kroner, som politiet snuppede

Rundt om Viborg

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Debat For abonnenter

Gå hjem, chef, før det går galt!

Viborg For abonnenter

Kritik af snerydningen i Viborg - men alt materiel har været i brug

Alarm 112

Politiet drønede fra det ene sneuheld til det andet - og opfordrer til forsigtighed torsdag: - Kør nu efter forholdene

Annonce