Annonce
Viborg HK

Officielt: Viborg HK henter svensk målvogter hos EH Aalborg

Emma Friberg skifter til Viborg HK på en toårig aftale. Foto: Viborg HK
Viborg HK har fuldendt sin målvogterduo til den kommende sæson. Den erfarne svensker Emma Friberg kommer til fra EH Aalborg.

Viborg: Viborg HK siger efter denne sæson farvel til reservemålvogteren Josephine Nordstrøm.

Derfor skal klubben bruge en erstatning, og der har længe været spekuleret i, at den erstatning var svenske Emma Friberg, som i denne sæson tørner ud for EH Aalborg i ligaen.

Nu er det så officielt.

Emma Friberg skifter til Viborg HK på en toårig aftale og skal dermed danne duo med stortalentet Anna Kristensen, som har taget VHK og ligaen med storm i denne sæson.

- Vi er gået efter en målvogter med rutine, som kan komplimentere Anna rigtig godt. Emma har flere års ligaerfaring i bagagen, og jeg forventer derfor også, at hun hurtigt får skabt et samspil med vores forsvar, som hun jo skal ind og dirigere og give modspil.

- Vi har set, hvordan hun i nogle kampe kan lukke helt ned. Det er jeg sikker på, vi kan få endnu mere frem i Viborg HK, hvor hun skal arbejde sammen med ligaens stærkeste defensiv. Derudover er Emma en anden type målvogter end Anna, og jeg er sikker på, de bliver et godt team, fortæller Jakob Vestergaard, cheftræner i Viborg HK, i en pressemeddelelse.

Annonce

Klar til større ambitioner

Den 27-årige svensker har fået sin håndboldopdragelse i Lugi HK. I dansk håndbold har hun været forbi Ringkøbing Håndbold, inden turen gik til EH Aalborg.

Nu glæder hun sig til at prøve kræfter med en større klub.

- Viborg HK er for mig en stor klub med højere ambitioner, end jeg er vant til. Jeg vil rigtig gerne være med i slutspillet og spille EHF Cup, og jeg ser skiftet til Viborg HK som et skridt op i min karriere.

- Viborg HK har et professionelt setup med et godt træningsmiljø og mange forskellige spillere. Derudover har trænerteamet også været en stor faktor i mit valg, da jeg ser Jakob og Susanne som trænere, der kan videreudvikle mig, siger Emma Friberg, som godt ved, at Anna Kristensen bliver en hård konkurrent i kampen om spilletid, men svenskeren er sikker på, at de to målvogtere kan få glæde af hinanden.

- Jeg glæder mig også til samarbejdet med Anna (Kristensen, red.), som trods sin unge alder er blandt ligaens bedste. Vi er meget forskellige, og det synes jeg er positivt. Derudover er jeg nogle år ældre end Anna, og jeg vil kunne byde ind med mine erfaringer, siger Viborg HK's nye målvogter i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce