Annonce
Sport

Også i 2021 - Søndersøløbet bliver igen et efterårsløb

Søndersøløbet er normalt et løb, hvor tusindvis af løbere deltager i løbet af en hel dag, mens atter tusindvis ser på. Det er næppe muligt at gennemføre i slutningen af maj - derfor er det nu skubbet til september. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Viborg Idrætsråd tror ikke på, at det bliver muligt at lave et almindeligt Søndersøløb med tusindvis af løbere og tilskuere i slutningen af maj. Derfor er det allerede nu besluttet, at løbet først gennemføres til september.

Løb: Det kan godt være, at samfundet så småt er ved at blive lukket op, men det er ikke særligt sandsynligt, at man allerede i slutningen af maj kan samle tusindvis af løbere og tilskuere til en hel dag med løbefest i Viborg.

Derfor har Viborg Idrætsråd allerede nu besluttet, at Søndersøløbet 2021 bliver udskudt til tirsdag den 7. september.

- Der er et stykke til tid til den sidste tirsdag i maj endnu, men vi vil så gerne have et Søndersøløb, som vi kender det. Det vil sige et løb, hvor der er rigtig mange mennesker, som løber, og hvor mange er en del af festen som tilskuere.

- Det tror vi på, at vi kan skabe til efteråret når vaccinationsprogrammerne forhåbentlig er ved at være gennemført, så vi igen kan samle mange mennesker.


Der er et stykke til tid til den sidste tirsdag i maj endnu, men vi vil så gerne have et Søndersøløb, som vi kender det. Det vil sige et løb, hvor der er rigtig mange mennesker, som løber, og hvor mange er en del af festen som tilskuere

Morten Erfurth, sportschef Viborg Idrætsråd


- Men vi er bestemt ikke sikre på, at man må samle de 5000-10.000 mennesker, som normalt er en del af en Søndersøløbsdag i slutningen af maj, og derfor tror vi ikke på, at vi kan lave det løb, som vi gerne vil lave allerede der, siger sportschef Morten Erfurth fra Viborg Idrætsråd.

Idrætsrådets vurdering er, at det også er bedst for alle, at beslutningen træffes i god tid i stedet for at trække den for længe.

- Der er jo mange mennesker involveret i sådan en dag. Der er mange skoler, institutioner og så videre. Og de skal kunne planlægge i forhold til personale og den slags, så jeg synes, at det er rigtigst at give alle god tid, siger sportschefen, som godt ved, at der er så mange traditioner forbundet med det over 100 år gamle løb, at man helst ikke må pille alt for meget ved det.

- Det er altid lidt specielt at pille ved traditioner, men jeg tror, at det var lidt mere specielt sidste år, hvor det var første gang, at vi flyttede det. Alle er vist efterhånden indstillet på, at vi er i en tid, hvor det hele er anderledes, og hvor det handler om at få det bedste ud af det.

- Og vi har tænkt, at det bedste, som vi kan få ud af det vil være, at vi kan afvikle et almindeligt Søndersøløb et par måneder senere, end vi plejer at afvikle det, siger Morten Erfurth, der ser det som et meget bedre alternativ end, hvis løbefesten skulle stykkes sammen af en række mindre løbsstarter, og hvor det samlede deltagerantal vil være markant lavere end normalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce