Annonce
Bjerringbro

Ohøj i Mammen - pirater indtager skolen

I denne uge har sørøverne indtaget MammenFri i forbindelse med deres teateruge. Foto: Christine Krüger Hansen

Teateruge på MammenFri involverer hele skolen og giver både selvværd og sommerfugle i maven.

Mammen: - Hvem er det nu, der skal halshugges, spørger lærer på MammenFri, Lone Frandsen, mens hun sammen med 5. og 6. klasserne på skolen gennemgår årets teaterstykke, der skal opføres til skolefesten torsdag aften.

Stykket, der følger piraterne og Kaptajn Williams' forsøg på at finde den lysende perle, er ved at blive finpudset tirsdag formiddag, og der øves på replikker, mens de sidste detaljer ved kulisserne kommer på plads.

Hele skolen er involveret i teaterugen, der indebærer, at der foruden selve skuespillet også bliver sunget og spillet musik samt fremstillet kulisser og rekvisitter.

Lone Frandsen beder både sørøvere og byboere om at tage scenen om én gang til, mens hun opfordrer eleverne til at huske at tale til publikum.

- Husk at selvom du er nervøs og usikker, Rasmus, så skal du ikke vende dig væk, og Patrick: Gi' den nu gas - som jeg ved du kan, siger hun, mens hun veksler mellem at kigge ned i manuskriptet og op på scenen.

Annonce
Det er 5. og 6. klasse fra MammenFri, der står på scenen.

Alle er med

Teaterugen er en tilbagevendende begivenhed på MammenFri, hvilket betyder, at eleverne, efterhånden som de bliver ældre, får nye arbejdsopgaver i forbindelse med teaterforestillingen.

Stykket spilles altid af 5. og 6. klasse, mens 3. og 4. klasse synger kor. Lys, lyd og musik, der ofte kræver lidt teknisk snilde, klares af 7.-8 klasse, mens børnehaveklasseelever til og med 4. klasseselever står for udsmykning af skolen.

- Der er flere gode aspekter i sådan en teateruge, fortæller dansklærer Line Jeppesen og fortsætter:

- For det første får eleverne et bedre fællesskab, og samtidig bliver de også bedre til at turde stå frem. Nogle skal sågar synge solosang, og i det hele taget er det vigtigt, at de kommer lidt ud af deres comfortzone og samtidig ser hinanden på en anden måde end normalt.

Onsdag er der generalprøve og torsdag er der forestilling for skolens elever og forældre.

101 replikker

Patrick Jernholm og Maja Johansen, der begge går i 6. klasse, spiller de to sørøvere; Yoghurt og Stig. Det er anden gang, de skal stå på de skrå brædder, alligevel har de begge en forventning om, at sommerfuglene indfinder sig, ikke mindst når mor og far skal se forestillingen.

- Det er heldigvis blevet lettere efter, at vi er begyndt at øve på scenen, siger Maja Johansen, der er godt tilfreds med dette års skuespil.

- Replikkerne er bedre fordelt, så vi alle skal sige noget mere. Sidste år havde hovedrolleindehaveren 101 replikker, forklarer hun, mens Patrick Jernholm nikker og uddyber.

- Jeg kan i hvert fald huske at min rolle sidste år var noget mindre.

Lidt forvirring opstår der dog indimellem på scenen, og Patrick Jernholm blev for eksempel lidt forvirret lidt tidligere, fordi én anden af skuespillerne nuppede hans replikker.

- Det handler jo også om, at man skal kunne stole på hinanden, og at man ligesom følger med og hjælper hinanden, siger Maja Johansen, der ikke er i tvivl om, at sådan en teateruge skaber nogle langt tættere bånd mellem klassekammeraterne efterfølgende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ingen motocrossbane på Bjerring Hede

Annonce