Annonce
Bjerringbro

Okholm vil udvikle området som natur- og kulturhistorisk attraktion

Byrådspolitiker i Silkeborg, Hans Okholm (SF), er gået i spidsen for en gruppe investorer, der ønsker at købe Gudenaacentralen. Pressefoto
Byrådspolitiker i Silkeborg Kommune arbejder på sammen med en række lokale erhvervsfolk at købe Gudenaacentralen.

Silkeborg: Hans Okholm (SF), byrådsmedlem i Silkeborg Kommune, har i første ombæring ikke så meget at sige om sagen, da han bliver kontaktet af Viborg Stifts Folkeblad.

- Der er jo ikke noget aftalt. Vi skal mødes med Eniig i den kommende uge, og de har på forhånd sagt ja til, at de er interesserede i et salg, og at vi har et halvt år til at undersøge sagen og finde en forretningsmodel, der kan fungerer, siger Hans Okholm og fortæller, at én af betingelserne for at købe Gudenaacentralen er, at Tange Sø bevares.

Han bedyrer også, at der fortsat vil blive produceret strøm på værket, indtil der findes en anden løsning.

- Det er ikke fordi, der kommer nogen og trykker på knappen fra den ene dag til den anden, men det er klart, at den nye ejerkreds med købet af Gudenaacentralen har et andet sigte end at producere strøm, siger han videre.

Ifølge Hans Okholm, der har allieret sig med en række pengestærke mennesker, hvoraf René Birch fra Ans indtil videre er den eneste, der har valgt at stå frem, ønsker man at købe værket for at "bevare og udvikle området, så det bliver bedre".

- Tanken er, at området skal udvikles som natur og kulturhistorisk attraktion, og vi har eksempelvis Energimuseet som nabo, der har en ambition om at hæve sine besøgstal fra 40.000 til 100.000, siger Hans Okholm, der ikke umiddelbart har et svar på, hvordan købet af Gudenaacentralen skal løse dette.

- Nu skal vi have lavet en forretningsmodel, og jeg vil godt understrege, at vi er i en meget tidlig fase af projektet, siger han og fortsætter:

- Men der er en god chance her for at få en fornuftig løsning, som alle kan være med på, og jeg kan garantere, at når og hvis vi når så langt, så vil der være en involveringsproces, hvor alle får lydhørhed, og der vil være stor fokus på borgerne.

Det er Viborg Kommune, der er vandløbsmyndighed hos Gudenaacentralen, og derfor har Hans Okholm også orienteret Viborg Kommune om et muligt køb.

- Der er ikke blevet holdt noget møde. Kommunen er blevet orienteret, og de har forholdt sig til det, og mere skal der ikke siges om det på nuværende tidspunkt, siger han.

- Tanken er, at området skal udvikles som natur og kulturhistorisk attraktion, og vi har eksempelvis Energimuseet som nabo, der har en ambition om at hæve sine besøgstal fra 40.000 til 100.000,

Hans Okholm (SF), byrådsmedlem i Silkeborg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

112 For abonnenter

52-årig fængslet efter blodigt overfald: 'Jeg var så gal, at jeg ikke kunne mærke smerte'

Annonce