Annonce
Sport

OL-håb har valgt at blive på træningscenter i Schweiz

Simone Tetsche Christensen træner videre i Schweiz, mens corona-virussen har lammet det meste af sportens verden. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
BMX-køreren Simone Tetsche Christensen havde overvejet at tage hjem til Mammen, da corona-krisen for alvor tog fart. Men i den sidste ende valgte hun at blive på træningscentret i Schweiz, hvor træningen fortsætter.

Schweiz: Der er rigtig langt fra Mammen til Schweiz.

Men lige nu har BMX-køreren Simone Tetsche Christensen, som oprindeligt er fra Mammen, valgt at blive på det træningscenter i Schweiz, hvor hun i halvandet år har trænet intenst på at blive klar til OL i Japan.

- Der var lige et par dage, hvor det var lidt kaotisk. Vores træner havde fortalt os, at hvis vi ville hjem, så skulle vi nok skynde os, hvis det hele nu blev lukket ned. Så vi skulle beslutte, om vi ville hjem, eller om vi ville blive, siger Simone Tetsche Christensen, som havde overvejet at køre hjem, men godt kunne se, at det kunne gå hen at blive besværligt at komme hjem - og derfor valgte hun at blive på træningscentret, hvor der er kørere fra hele verden.

- Så længe jeg kan træne, så vil jeg helst blive her i Schweiz, for jeg kan ikke rigtig komme til at træne derhjemme, hvor alt er lukket helt ned. Centret hernede bliver foreløbigt holdt åbent, men kun for os atleter - så jeg bliver hernede, siger BMX-køreren, som midt i alt det triste kan glæde sig over, at hun kan blive ved med at træne i modsætning til mange af kollegerne verden over, som ikke har den mulighed.

Schweiz var ikke så hurtig til at reagere mod corona-virus, som Danmark var, men har også indført flere og flere tiltag. Regionen er relativt hårdt ramt, men træningscentret er en lille lukket og ret isoleret enhed, hvor atleterne bor tæt sammen og ikke har den store kontakt med verden udenfor.

- Vi bor og er så tæt sammen, at hvis én får det, så får vi det allesammen. Ingen af os har det, og vi undgår at være i kontakt med folk udefra. Så vi tager ikke toget ind til en anden by, og vi holder afstand til alle andre. Og skulle vi blive syge, så bliver vi på værelset. Og så vasker vi hænder hele tiden, siger Simone Tetsche Christensen, der læste medicin, inden hun flyttede til Schweiz og begyndte at køre BMX på fuld tid.

Annonce

Vi bor og er så tæt sammen, at hvis én får det, så får vi det allesammen. Ingen af os har det, og vi undgår at være i kontakt med folk udefra. Så vi tager ikke toget ind til en anden by og holder afstand til alle andre. Og skulle vi blive syge, så bliver vi på værelset. Og så vasker vi hænder hele tiden.

Simone Tetsche Christensen

Skubbet OL vil lave rod i planen

Årsagen til, at Simone Tetsche Christensen bor i Schweiz og er tilknyttet træningscentret, er, at hun vil til OL i Tokyo - og gøre det godt til OL.

Men lige nu er der enorm usikkerhed omkring både kvalifikationen og selve afviklingen af OL.

- Det er ret svært at forholde sig til det hele lige nu. Jeg lader være med at gøre mig de store tanker om OL, da jeg går ud fra, at der bliver gjort det, som skal gøres, og som er nødvendigt. Jeg kan ikke gøre andet end at vente og se, hvad der sker, siger BMX-profilen, som dog kan se det ene løb efter det andet blive aflyst, og hun erkender, at det er lidt mystisk at træne uden at vide, hvornår sæsonen genoptages.

Hun ligger selv lunt til i OL-kvalifikationen og får med ret stor sikkerhed en plads, hvis den aktuelle stilling ender med at blive til en slutstilling.

Men hun har kolleger på centret og andre steder i verden, som kan komme i klemme.

- Jeg står heldigvis ikke i den situation, at jeg ikke får chancen for at køre de sidste point hjem, men det er der andre, der gør. Der er mange, der er på vippen - og det er en lidt vild situation, at det risikerer at blive sådan. Lige nu ved ingen noget, og det er meget mærkeligt, siger hun.

Og skulle det ske, at selve OL bliver udskudt, så laver det også et gevaldigt rod i den plan, som Simone Tetsche Christensen havde lagt. Hun ville nemlig efter OL være vendt hjem til Danmark og have genoptaget sit medicinstudie.

- Rent sportsligt er det ikke noget problem, hvis det udskydes et år. Det vil jo bare betyde, at jeg har endnu et år at forbedre mig i, og man kan altid finde noget at forbedre.

- Men nu har jeg været hernede i halvandet år, og jeg er glad for at være her, men inde i mit hoved var jeg indstillet på, at det handler om et halvt år mere. For jeg savner at være hjemme i Danmark, men det her kan jo rykke på tingene. Men jeg ved ikke, hvordan planen ender med at blive, hvis det sker, siger hun.

BMX-køreren var så småt begyndt at planlægge en længere rejse sammen med en veninde, men de planer er indtil videre sat lidt i bero.

- Jeg ville gerne prøve at rejse uden en cykel, men vi bestiller nok ikke lige noget foreløbigt. Men vi kan ikke gøre noget ved det. Vi må tage en information ad gangen - og lige nu vil jeg nyde, at jeg har lidt tid til at få styr på nogle ting, da jeg har god tid til at træne, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce