Annonce
Sport

OL-kursen er sat - Viborg-løber leverede supertid i Barcelona

Thijs Nijhuis satte en kanontid, da han søndag satte personlig rekord på halvmaraton-distancen. Foto: Nikolaj Bauer Andersen.

Det meste klappede for Thijs Nijhuis, da han søndag deltog i et halvmaratonløb i Barcelona. Viborg-løberen forbedrede sig personlige rekord markant og er nu i alletiders top fem over de hurtigste danskere på halvmaraton-distancen.

Barcelona: Det ser ud til at være en helt rigtig beslutning, at Thijs Nijhuis har valgt at satse på de længere distancer i håbet om at komme med til OL næste år.

Søndag leverede løberen fra Viborg Atletik og Motion en sand supertid ved et halvmaratonløb i Barcelona.

I tiden 1.03.30 forbedrede han ikke blot sin personlige rekord med næsten to minutter. Han leverede også den femte hurtigste danske halvmaraton-tid nogensinde.

Derfor var det ikke overraskende en rigtig glad Thijs Nijhuis, som folkebladet fangede et par timer efter løbet.

- Det er helt vildt, sagde Thijs Nijhuis, som også mente, at temperatur og rute bare spillede, som det skulle.

Han fik en hektisk start på løbet, men endte med at lade en frontgruppe løbe afsted efter cirka to kilometer.

- Jeg tænkte, at jeg ikke skulle løbe deroppe sammen med kenyanerne, men efter lidt tid kom jeg til at frygte, at jeg i den anden gruppe ville komme til at trække læsset. Så jeg tog chancen og løb til frontgruppen. Her viste det sig, at kenyanerne ikke havde særlig travlt, så jeg kom til at ligge rigtig fint i den gruppe, forklarer Thijs Nijhuis.

Efter nogle kilometer røg han dog sammen med nogle andre løbere af frontgruppen, men kom til at løbe sammen med andre løbere, som holdt et nærmest perfekt tempo. 10 kilometer blev rundt omkring de 30 minutter, så han bevarede roen helt frem til cirka fem kilometer før mål, hvor han for alvor gik med i arbejdet i gruppens front.

- Og den sidste kilometer var det så bare fuld hammer mod mål. Man kunne se uret 800 meter før mål, så den fik bare alt, hvad den kunne trække, så jeg kunne komme under 1.03.30. Det lykkedes, og det var vildt, sagde han.

Annonce

Ser rigtigt ud

Det var lige omkring årsskiftet, at Thijs Nijhuis meldte ud, at han nu satsede entydigt på, at det var på maratondistancen, at han ville gå efter en OL-plads. Siden da har han været på træningslejr i Kenya, men han havde næsten ikke turdet forestille sig, at han allerede nu kunne sætte så god en tid på et halvmaraton.

- Det er så fedt. Jeg har i et års tid rendt rundt med en følelse af, at jeg har et uforløst potentiale, men nu begynder det at komme ud, så jeg er bare sindssygt glad for, at jeg løb så hurtigt i første hug, sagde Thijs Nijhuis, som mener, at det viser ham, at han altså skal turde satse på at løbe med de hurtigste, når han deltager i den slags løb.

Han mener, at resultatet i Barcelona viser ham, at det er det helt rigtige at arbejde fokuseret på udholdenheden, som han har gjort i 2019.

Nu er grundformen i orden, og derfor handler det i Viborg-løberens øjne meget om, at han skal undgå dumme skader, så han kan holde det momentum, som han har lige nu.

- Jeg tror altså ikke, at det er en helt dum satsning det her. Løbe-legenden Allan Zachariasen har løbet 2.11 på en maraton, og nu har jeg slået hans halvmaratontid med et sekund. Så det begynder altså at ligne noget.

- Jeg ved godt, at et halvmaraton ikke er det samme som et maraton, så der er mange ting, som skal arbejdes med endnu, men når jeg kan præstere sådan her på halvmaraton, så ser det lidt lettere ud at præstere på maraton også, siger Viborg-løberen.

Nu venter der en måneds træning hjemme i Danmark, hvorefter han deltager ved DM i cross den 9. marts. Herefter går turen igen til Kenya, inden han repræsenterer Danmark ved VM i cross i Aarhus i slutningen af marts.

Og så venter der et maraton i april i Düsseldorf, hvor han håber, at han kan præstere endnu en lovende tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Student fra katedralskolen, boede i kibbutz og blev lærer for flygtninge: Mød den hjemløse mand i Trappetorvets venterum

Viborg HK For abonnenter

Godt på vej - men Viborg HK's stregkriger har endnu mange skridt at tage

Annonce