Annonce
Viborg

Oliver har startet virksomhed i en container bag fars biks

Oliver Hendriksen har altid elsket træ. Faktisk går interessen helt tilbage til sløjd i folkeskolen. Foto: Morten Pedersen
Oliver Hendriksen er søn af Nikolaj Jørgensen, som har Vin & Vin på Koldingvej. I en lille container bag butikken, laver Oliver forskellige produkter i træ, som han sælger igennem sit nye firma, O. H. Design.
Annonce

Viborg: Oliver Hendriksen er 19 år gammel og kan allerede kalde sig selvstændig.

Han har således startet firmaet O. H. Design, hvor det er muligt at købe produkter, primært af træ, som Oliver laver på en drejebænk.


Det er produkter til manden, der har alt.

Oliver Hendriksen


- Jeg har altid haft en holdning der siger "det prøver vi bare", når det kommer til arbejde. Efter at have været lærling på FGU i godt og vel et år, så tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne prøve det, også selvom at jeg aldrig har rørt en drejebænk, før jeg startede, siger Oliver Hendriksen, som ikke helt er klar over, hvor ideen kom fra.

- Men jeg har altid været interesseret i at arbejde med træ. Lige siden sløjd i 5. klasse eller sådan noget, siger Oliver Hendriksen.

Drejebænken står inde i en mindre container, som står bag Vin & Vin, som Olivers far er indehaver af. Containeren er lejet, og det synes Oliver er en fin løsning til værksted.

- Det er jo nemt at udvide, for så lejer man bare en container mere, siger Oliver Hendriksen.

Annonce

Startede med æbler

De første produkter, som Oliver Hendriksen lavede, var æbler. Selvom det ikke er der han sælger mest, så er det lidt hans signaturprodukt.

- De første æbler var ikke ligefrem pæne, men man lærer jo lige så stille at lave designene, siger den unge mand.

Æblerne kan fås i flere størrelser og farver. Foto: Morten Pedersen

Siden er produktionen også begyndt at omfatte barberskrabere, osteknive, fyldepenne og meget mere.

- Det mest populære er barberskraberne, konstaterer Oliver Hendriksen, som også tidligere har lavet en helikopter i træ på bestilling.

Annonce

Hård start

Oliver startede firmaet op tilbage i januar, hvilket har kunnet mærkes, da coronakrisen ikke har givet god mulighed for eksponering.

- Jeg startede jo lidt i corona, så salget har ikke været stort, men så sælger man en her og så sælger man en der, men det er ikke noget, som bare bliver revet af hylderne. Men nu får vi se, når vi åbner op igen. Håbet er selvfølgelig, at salget skyder en smule i vejret, siger Oliver Hendriksen.

Sortimentet er med tiden blevet udvidet i mange retninger. Som hånd i handske med fars vinbutik, kan man også købe vinpropper. Foto: Morten Pedersen

Og her er Oliver ikke i tvivl om, hvad det er, som skal overtale folk til at købe hans produkter.

- I dag er der jo ikke nogen, som laver den slags i hånden mere. Der mangler det menneskelige touch, som jeg så kan give her. Jeg kan ikke lave to, som er ens. Så det bliver jo unikke produkter, siger Oliver Hendriksen.

- Det er produkter til manden, der har alt, slutter Oliver Hendriksen.

Containeren fylder ikke alverdens, men der er plads nok til Oliver og hans drejebænk. Foto: Morten Pedersen
Oliver havde aldrig tidligere rørt en drejebænk, da han startede sin nye virksomhed. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce