Annonce
Rund om Viborg

Om børnehavebyggeri: Det var en hård fødsel!

Efter en lang byggeperiode - og endnu længere tids forberedelser - har Sol O Mio nu taget det hele i brug. Den officielle indvielse var dog i det gode vejr flyttet uden for. Foto: Morten Pedersen
Om- og tilbygningen ved daginstitutionen Sol O Mio i Frederiks har været langtrukken og problemfyldt, men resultatet er med lederens ord blevet "fantastisk".

Frederiks: Efter adskillige års planlægning og forberedelser, flere forsinkelser - og godt et år med intensivt byggeri - er den store om- og tilbygning ved Sol O Mio, daginstitutionen på Solvænget i Frederiks, nu færdig og taget i brug.

Det blev fejret med en officiel indvielse fredag, hvor der foruden børn og personale var en række gæster til stede. Blandt andre politikere og andre fra Viborg Kommune, der jo ejer daginstitutionen og som sådan står bag byggeriet.

Det har betydet, at Sol O Mio nu har fået mere og bedre plads til børnene og alle mulige aktiviteter knyttet til dagliglivet i daginstitutionen. Det gælder også udenomsarealet, hvor der nu er endnu flere udfoldelsesmuligheder på den store grund, som hører til.

Med nybyggeriet råder Sol O Mio over 1216 kvadratmeter bygninger, og det er godt og vel en fordobling i forhold til tidligere. Knap 700 kvadratmeter er føjet til. Foruden tilbygningen er den ældste del af institutionen bygget om til en ny vuggestueafdeling, produktionskøkken og personalefaciliteter.

Lige nu er der både meget og god plads til de omkring 80 børn - inklusive seks vuggestuebørn. Dermed skulle Sol O Mio også være godt rustet til fremtiden, hvor det ser ud til, at der kommer endnu flere Frederiks-småbørn, der skal passes.

Den nye Sol O Mio er faktisk normeret til hele 150 0-6-årige, heraf 25 i vuggestuealderen.

Vi har fået de mest fantastiske, fysiske rammer, som i høj grad kan tilgodese børns læring, trivsel og udvikling

Torben Hamann, leder af Sol O Mio

Som et eventyr

I forbindelse med den officielle indvielse af nybyggeriet og ombygningen var der taler af lederen, Torben Hamann, Mikkel Aaris fra arkitektfirmaet Quattro, Claus Clausen (V), næstformand for byrådets børne- og ungdomsudvalg, og Kjeld Christensen, der er områdeleder for dagtilbuddene i den sydvestvestlige del af kommunen.

Sidstnævnte talte om "en lang og hård fødsel" for Sol O Mio-udvidelsen, men glædede sig også over, at "barnet er smukt og fuldbårent".

Claus Clausen sammenlignede historien om børnehaveudvidelsen i Frederiks med "et eventyr", hvor der undervejs har været masser af forhindringer. Men også at det hele lige som i de fleste eventyr endte godt.

Inden det kom så vidt, har der blandt andet været problemer med at få økonomien til at hænge sammen. Kommunen havde regnet med en pris på omkring 12 millioner kroner - men der måtte findes et par millioner kroner ekstra. Også fundet af en sjælden blomst, en fredet orkidé ved navn maj-gøgeurt, samt nødvendigheden af at erstatte et stykke inddraget fredsskov spændte en en tid.

Godt for børnene

Torben Hamann kunne fortælle, at der faktisk er gået næsten syv år, siden Viborg Kommune lagde an til nybyggeriet. Han gav også udtryk for, at resultatet har været værd at kæmpe for og vente på:

- Vi har fået de mest fantastiske, fysiske rammer, som i høj grad kan tilgodese børns læring, trivsel og udvikling, slog han fast.

Mikkel Aaris var inde på, at også børnenes hverdag på godt og ondt har været præget af det langvarige byggeprojekt. Og han havde en særlig gave med til dem: en trillebør - i børnestørrelse ganske vist - fuld med slik.

Men det var ikke det eneste, der blev smovset i. Indvielsen blev også fejret med både pølser og sodavand til alle.

Blandt meget nyt har Sol O Mio i Frederiks nu også fået eget produktionskøkken, hvorfra børnene dagligt kan få et sundt hovedmåltid. Fredag under indvielsen var der dog festligt lagt op til pølser og sodavand.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce