Annonce
Bjerringbro

Ombygning: Ny festsal skal gøre Ulstrup Kro mere attraktiv

I øjeblikket er der åbent ind til festsalen på Ulstrup Kro. Men det skal nok blive godt, lyder det fra kroejer Hardy Eskildsen, som her ses sammen med datteren Daniella Eskildsen (i midten) og kroens daglige leder Helle Andersen. Foto: Hanne Bliksted
Kroejer Hardy Eskildsens drøm om at bygge festsalen om er nu en realitet
Annonce

Ulstrup:  I omkring 150 år har Ulstrup Kro spillet en stor rolle i byens liv. Det gør den stadig, selvom festsalen i mange år har haft et lidt støvet image. Men det gøres der noget ved nu.

Mange har allerede opdaget, at der er noget i gang ved kroen inde i gården set fra Østergade. Her arbejder håndværkerne på at renovere festsalen eller måske rettere give kroen en helt ny festsal. For festsalen bliver en ny moderne af slagsen, hvor der i den bagerste del bygges nyt indgangsparti, tre nye toiletter heraf et handicaptoilet, og her bliver også et multirum, hvor børnene kan hygge sig til familiefester.

Ombygningen betyder, at gæsterne kan gå direkte ind fra Østergade til salen og dermed slippe for at skulle igennem selve kroen. Det meste af den bagerste del af kroen, som oprindelig var hestestald, er fjernet og det er her, at den nye indgang med gulv-til-loft vinduer bygges.

Selve salen er et kapitel for sig, hvor den mørke sal får et helt nyt look. De gamle lamel-brædder, som fungerede som forsænket loft og formentlig var sat op for at gør lokalet mere hyggeligt, er fjernet, og det oprindelige hvælvede loft er kommet frem.

- De seneste fire-fem år har vi snakket om at bygge om, og da der alligevel var stille på grund af corona'en, så gik vi i gang. Og hvis det skal blive til noget, så er det nu, siger Hardy Eskildsen, som  har ejet kroen i 20 år.


De seneste fire-fem år har vi snakket om at bygge om, og da der alligevel var stille på grund af corona'en, så gik vi i gang. Og hvis det skal blive til noget, så er det nu.

Hardy Eskildsen, kroejer.


Annonce

Respekt for gammel stil

I nogle år var den forpagtet ud, men med hjælp fra en daglig leder har han selv stået for driften de seneste år. Og det er hans datter Daniella Eskildsen, som står for tegningerne til nyindretningen. Hun blev uddannet arkitekt i 2019.

Det er Daniella Eskildsen, som har tegnet det nye indgangsparti til Ulstrup Kros festsal.

- Ved tidligere renoveringer af salen har der været brugt mange forskellige materialer, og det var næsten som et patchworktæppe. Nu gør vi det hele mere enkelt og med holdbare materialer men med respekt for den gamle stil, fortæller Daniella Eskildsen og viser tegningerne på computeren.

- Nu træder det hvælvede loft frem, panelerne males i grå-grønne farver og de gamle runde  glaslamper, som igen er meget moderne, genbruges, tilføjer hun.

Den oprindelige stil betyder også, at både krostue og restaurant fortsætter som hidtil og med indgang fra Hovedgaden.  Helle Andersen har været daglig leder af kroen i to år, og hun glæder sig rigtig meget til salen er færdig.

-  Det bliver så godt.  Vi har mange stamkunder, som trives i krostuen, og mange som spiser i restauranten, men festsalen er et lidt ømt punkt.  Mange er gået igen, når de har set de mørke lokaler, siger hun.

- Med en ny moderne sal håber vi, at de unge mennesker i byen vil holde barnedåb, bryllup og andre fester her, siger hun.

- Og det bliver godt både med handicaptoilet, og ingen trin som hverken ældre eller personalet skal op og ned ad, siger Hardy Eskildsen, mens vi sidder i gårdhaven og både kan se og høre håndværkene arbejde for sagen.

Annonce

Lokalsamfundet

Ombygningen koster penge, mange penge, men Hardy Eskildsen vil ikke sige hvor meget.

- Jeg ser det som en investering i lokalsamfundet, og jeg kan gøre det, fordi det går godt i mine andre virksomheder. Jeg vil gerne give noget til byen. Min skræk var, at kroen måtte lukke, og der kom træplader for vinduerne, som man ser ved tidligere kroer andre steder, siger han, som driver rugeri og opdræt af slagtekyllinger.

Håbet er, at håndværkerne er klar til rejsegilde i midten af august, og helt klar skal det hele være til september, hvor de corona-udsatte konfirmationer skal holdes.

Og når salen er klar, så inviteres der igen til de populære fællesspisninger, hvor 60-70 mennesker to gange om måneden har nydt retter som stegt flæsk og stegt ål. Julemarkedet, som startede i 2018, bliver der også plads til.

- Og til den tid er der også plads til boder her i gårdhaven, siger Hardy Eskildsen, mens han kigger over på skiltet  "Undskyld vi roder - det bliver bedre".

Ejeren af Ulstrup Kro Hardy Eskildsen diskuterer en detalje med datteren Daniella Eskildsen, som er uddannet arkitekt. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

En cykelsti, hvor cykling frarådes

Bjerringbro

Efter corona-smitte på Egeskovskolen: - Jeg har en klar forventning om, at vi selvfølgelig starter op på mandag

Annonce