Annonce
Viborg

Omrejsende lommetyve lagde vejen forbi Viborg - nu er de blevet dømt og udvist af landet

De to rumænske tyve kan ikke klage over langsommelig ekspedition. De blev anholdt i København torsdag, og allerede fredag middag havde Retten i Viborg dømt og udvist dem af landet. Arkivfoto: Morten Dueholm
Et par omrejsende lommetyve blev fredag dømt og udvist af Danmark ved Retten i Viborg. De to mænd, som kommer fra Rumænien, har blandt andet overnattet i Sct. Mogens Gade.
Annonce

Viborg: To omrejsende lommetyve blev fredag fremstillet i Retten i Viborg i et grundlovsforhør, som endte med en straksdom.

De to mænd, som begge kommer fra Rumænien, blev anholdt torsdag i København, men inden da havde politiet registreret, at de havde haft i hvert fald en enkelt overnatning på Klosterpensionen i Sct. Mogens Gade i Viborg. Her har mændene været indlogeret i løbet af den seneste uges tid.

Selvom de har overnattet her, har de to rumænere ikke plaget Viborg-egnen med deres lommetyverier, oplyser anklager Cecilie Jensen til folkebladet fredag middag.

De to mænd var ved grundlovsforhørets begyndelse sigtet for fire forhold - heraf tre tyverier og et enkelt forsøg på tyveri.

Blandt andet var de sigtet for at have stjålet cirka 30 håndklæder fra Klosterpensionen i Viborg - men dette tyveri nægtede de to mænd at have begået, og det blev de dermed ikke dømt for.

Annonce

60 dages fængsel

De erkendte sig dog skyldige i de to andre tyverier og det ene forsøg på tyveri. Alle disse i alt tre kriminelle forhold havde fundet sted i Holstebro, Herning og Kolding, oplyser anklageren.

Mændene forklarede i retten, at de blot var på gennemrejse i Danmark, og at de ikke havde nogle penge.

- De forklarede, at de var på gennemrejse, så det var ikke fordi, de havde tænkt sig at blive i Danmark, og det kan måske være derfor, at de var endt i København, da de blev anholdt, siger anklager Cecilie Jensen.

Som nævnt endte grundlovsforhøret med en straksdom til de to rumænere, og straffen lød på 60 dages ubetinget fængsel og efterfølgende udvisning af Danmark. Med udvisningen følger et indrejseforbud, som gælder i seks år.

Tyvene ønskede ikke at anke afgørelsen, og de blev efter retsmødets afslutning transporteret direkte til et fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce