Annonce
Kultur

Online talenttræf skabt i Viborg: Unge samledes om tegning

"Drawn" var det første danske online visuelle talenttræf nogensinde. Pressefoto
I weekenden var der for første gang i Danmark online visuelt talenttræf, hvor unge kunstneriske talenter mødtes i det virtuelle rum og lærte om alt fra animation til billedkunst.

Viborg: 176 unge kunstneriske talenter fra hele landet var denne weekend samlet til talenttræffet "Drawn", der dog - af corona-hensyn - foregik virtuelt.

De unge talenter samledes omkring tegning i ordets bredeste forstand. Der var nemlig både billedkunst, design, tegneserier, animation og tegnekunst på programmet.

- Programmet for Drawn byder på en række møder med professionelle inden for kunst, design, arkitektur og fotografi, fortæller Gry Lindebjerg fra The Animation Workshop (TAW) og desuden en af hovedkræfterne bag træffet.

Annonce

Ud over animationsskolen ved VIA University College var også Visuel HF og Kulturskolen Viborg med til at arrangere Drawn.


Det er superfedt, at Viborg og talenttræffet Drawn kan lave noget, der tydeligt viser, hvad det er, vi kan på det kreative område her i Viborg.

Gry Lindebjerg, The Animation Workshop


- Det er superfedt, at Viborg og talenttræffet Drawn kan lave noget, der tydeligt viser, hvad det er, vi kan på det kreative område her i Viborg. Tegning er nemlig en kernefærdighed og -faglighed inden for stort set alle kreative visuelle erhverv og brancher, siger Gry Lindebjerg.

Målet med talenttræffet er at etablere samarbejder og møder på tværs af talentmiljøer i Danmark. Og borgmester Ulrik Wilbek bakker begejstret op om det:

- At komme fra at være det, man kendetegner som et talent, for eksempel at være god til at tegne, og så til rent faktisk at få noget ud af det - at blive til noget. Det kræver meget mere end bare at have potentiale, siger han, der opfordrer deltagerne til at sætte sig nogle klare mål.

- For du kan ikke noget af det her, uden at du besidder alle tre komponenter: du skal have evnen, lysten og viljen - alle tre i et.

Annonce
Viborg For abonnenter

'Så stærk, at du kan søge tilflugt under den': I sommer måtte vandet pumpes væk fra Nytorvs tag - hvordan kunne sneen komme som en overraskelse?

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over politiets vilde sne-døgn: Biler i grøften, spærrede veje og en handicapscooter uden strøm

Erhverv For abonnenter

Ny chef for Viborg Bryghus på plads: Fra lyd og billeder til godt, lokalt øl

Navne

Kirsten mødte kærligheden, da hun solgte forårsruller i Thy-lejren: I mere end 40 år har hun nu nydt livet ved Hjarbæk Fjord

Viborg

Kæmpe kø i sne og sjap ved corona-testcenter

Debat: Stop kødindustriens manipulation - at spise kød gør ingen til 'en rigtig mand'

Kultur For abonnenter

Lille Anika venter stadig på behandling i Budapest

Sport

Julecup i Bjerringbro må også aflyses i år

Rundt om Viborg

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Dobbelt uheld i sneen: Forulykket mand ville have sportstasken med på skadestuen - gemte på 155.000 kroner, som politiet snuppede

Viborg For abonnenter

Kritik af snerydningen i Viborg - men alt materiel har været i brug

Viborg For abonnenter

Hospitalsdirektør kan ånde lettet op: Ingen kollektive opsigelser - men der er stadig for travlt

Annonce