Annonce
Viborg

Dagens corona-tal 9. juni: To ud af tre corona-ramte den seneste uge bor i oplandet

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Viborgegnen: Som i resten af landet er smittetallet på Viborg-egnen faldet markant de seneste uger. I starten af denne uge er det samme tendens, der ser ud til at gøre sig gældende.

Tirsdag fandt man gennem både kviktests og PCR-tests frem til i alt seks nysmittede borgere fra Viborg Kommune. Onsdag fik yderligere fire personer et positivt svar på deres corona-test.

De nye tal giver et samlet smittetal på i alt 39 de seneste syv dage. Fortsætter ugen med så få nysmittede om dagen, kan Viborg-egnen se frem til en ny rekord for laveste smitteantal i månedsvis.

Annonce

En tredjedel af alle nysmittede den seneste uge bor i Viborg, mens to tredjedele altså fordeler sig i oplandet. Bjerringbro og Stoholm har hver seks nye smittetilfælde, hvilket gør byerne ansvarlige for 15,4 procent af nye corona-ramte borgere i kommunen.

På grund af en forsinkelse hos Statens Serum Institut kunne Viborg Kommune ikke levere smittetallene fra tirsdag den 8. juni inden folkebladets deadline tirsdag. Derfor bringes både tirsdagens og onsdagens tal i denne artikel.

Antal smittede i Viborg Kommune

Her kan du se antallet af nye corona-smittede borgere i Viborg Kommune den seneste uge:

  • Torsdag den 3. juni: 8 (6)
  • Fredag den 4. juni: 8 (4)
  • Lørdag den 5. juni: 5 (4)
  • Søndag den 6. juni: 3 (1)
  • Mandag den 7. juni: 5 (5)
  • Tirsdag den 8. juni: 6 (5)
  • Onsdag den 9. juni: 4 (4)

I alt 39 (29) personer

Tallet ovenfor inkluderer det samlede antal positive svar fra både PCR-test (halspodning) og antigen-/kvik-test (næsepodning). I parenteserne kan du se antallet af positive svar fra PCR-test, som har størst sikkerhed.

Se Viborg Kommunes hjemmeside for det fulde overblik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Annonce