Annonce
Bjerringbro

Kamp for byens to skoler: Opbakning til underskriftsindsamling stiger

Christian Hedelund Jensen, der er talsmand hos gruppen 'Bevar 2 skolematrikler i Bjerringbro', håber at endnu flere vil bakke op om underskriftsindsamlingen, inden det bliver den 1. december.
3000 flyers er blevet omdelt i kampen om at bevare to skolematrikler i Bjerringbro.
Annonce

Bjerringbro: Gruppen 'Bevar 2 skolematrikler i Bjerringbro', har igen i denne weekend, der lige er gået, været ude at omdele flere flyers. I sidste weekend omdelte de 1800, men nu er man nået op på 3000 besøgte postkasser.

Det fortæller talsmand for gruppen, Christian Hedelund Jensen, der samtidig kan berette, at der nu er næsten 500, som har underskrevet opfordringen til at Viborg Kommune skal bevare begge skolematrikler i Bjerringbro.

- Vi har nu 450 underskrifter, og det er meget godt, men det bedste er, at når man er ude møder man en masse mennesker, som man kan få en snak med, siger han og fortsætter:

- Især den ældre generation har ikke forståelse for, hvorfor det er så vigtigt at bevare to skoler på to matrikler. Lige indtil man forklarer dem, at selvom de ikke har børn i skolen mere, kan det at Bjerringbro fremadrettet kun har en skole, sagtens få negativ indflydelse på boligpriserne - også for dem.

Annonce

Mundbind er en barriere

Underskriftsindsamlingen løber frem til den 1. december, og Christian Hedelund Jensen håber selvfølgelig på at endnu flere vil skrive under inden da. Han har dog ikke umiddelbart intentioner om at stille sig op på gaden for at samle underskrifter.

- Jeg havde jo nok troet oprindeligt, at det ville være fint bare at fortælle om underskriftsindsamlingen på Facebook, men sådan er det ikke. Desværre har vi lidt tiden imod os, og jeg tror derfor heller ikke, at det vil være succesfuldt at stille sig op på gågaden og forsøge at få folks opmærksomhed, når man bærer maske, siger han.

Til gengæld har han nu lagt et link ind på den hjemmeside han har oprettet, www.bevar2ibjerringbro.dk, hvor man bliver ført direkte ind på det skema man kan udfylde, hvis man har en kommentar til sagen om skolesammenlægningen, der lige nu er i høring.


Jeg havde jo nok troet oprindeligt, at det ville være fint bare at fortælle om underskriftsindsamlingen på Facebook, men sådan er det ikke. Desværre har vi lidt tiden imod os, og jeg tror derfor heller ikke, at det vil være succesfuldt at stille sig op på gågaden og forsøge at få folks opmærksomhed, når man bærer maske

Christian Hedelund Jensen


- Jeg blev gjort opmærksom på, at hvis man ikke lige er forældre til børn i skolen, og dermed har adgang til Aula, så er det meget svært at finde ind til der, hvor man kan afgive et høringssvar på Viborg Kommunens hjemmeside. Det dur jo ikke, for det er super vigtigt, at folk har nem adgang til at knytte en kommentar til høringen, også folk der ikke nødvendigvis har børn i skolen, siger Christian Hedelund Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce