Annonce
Viborg

Entreprenør bag Tinghallen er gået konkurs: - Vi følger sagen meget tæt

Entreprenør bag Tinghallen-byggeriet er gået konkurs. Arkivfoto: Morten Pedersen
Lokale entreprenører risikerer at miste penge for det arbejde, de har udført.
Annonce

Viborg: Dansk Halbyggeri A/S fra Galten, som er hovedentreprenøren bag Tinghallens udvidelse, er gået konkurs. Det meddeler Licitationen.

Virksomheden skiftede tirsdag navn til "Selskabet af 7. januar 2020 A/S", og onsdag formiddag fortæller administrerende direktør og medejer Henrik Madsen til bladet, at han er på vej til Skifteretten for at begære selskabet konkurs.

Viborg Stifts Folkeblad har haft kontakt med en lokal entreprenør, som oplyser, at flere lokale virksomheder kommer til at miste betydelige beløb som følge af konkursen.

Allerede da Dansk Halbyggeri begyndte på om- og tilbygningen af Tinghallen, havde virksomheden en dårlig økonomi. I 2017 var der et beskedent overskud på 147.000 kroner, og i 2018 var der et underskud på godt to millioner kroner.

Det var i januar 2018, at Viborg Kommune kunne meddele, at Galten-virksomheden havde vundet udbuddet om at opføre Tinghallen. En entreprise på 62 millioner kroner, blev det dengang annonceret.

Som det fremgår af dette kort fra Dansk Halbyggeris hjemmeside, har virksomheden gang i adskillige byggerier i Viborg Kommune.
Annonce

Holdt tilbage

Hos Viborg Kommune, som er bygherre på det omfattende Tinghallen-projekt, har man dog ingen penge i klemme som følge af konkursen, lyder det fra Lars Stentoft, som er kulturdirektør hos Viborg Kommune.

Tinghallens koncertsal stod klar allerede inden jul, seks måneder før planlagt, og blev taget i brug af 2200 mennesker. Den del er godkendt og betalt.

- Og vi har holdt så meget tilbage, at vi ikke endnu har betalt for det, der skal bygges her i foråret, siger Lars Stentoft.

Han og den øvrige stab blev orienteret om udviklingen onsdag formiddag.

Annonce

Overrasket og spændt

Kulturdirektøren erkender gerne, at han er overrasket over udviklingen.

- Vi kender ikke så meget til de nærmere omstændigheder bag konkursen, udover at det er et spørgsmål imellem Dansk Halbyggeri og nogle underleverandører. Vi er spændte på, hvad der skal ske med resten af byggeriet. Lige nu afventer vi og ser, om det her juridisk kommer til at gå stille og roligt, eller om vi skal ud at slås. Vi følger sagen meget tæt, siger Lars Stentoft, som har noteret sig, at Dansk Halbyggeri ser ud til at fortsætte i en ny konstellation:

- Og vi har på ingen måde interesse i at skulle finde en ny hovedentreprenør.

Ifølge Dansk Halbyggeris egen hjemmeside har - eller havde - virksomheden gang i flere andre private og offentlige projekter lokalt, blandt andre Tange Sø Golf A/S, Løgstrup Træindustri ApS, Bo og Aktivitetstilbuddet Viborg og Gudenådalens Friskole.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med direktør Henrik Madsen fra Dansk Halbyggeri A/S.

Annonce
Annonce
Viborg

De ældste elever fik forfatter-tip

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Annonce