Annonce
Viborg FF

Viborg FF-kaptajn tog to priser og bliver endnu mere historisk - overrasket bomber tog prisen som årets spiller

Sebastian Grønning blev lidt overraskende for ham selv kåret som Årets Spiller 2020/2021. Foto: Danni Kristensen
Sebastian Grønning blev kåret som årets spiller i oprykningssæsonen, mens kaptajnen Jeppe Grønning med yderligere to priser føjede endnu flere flotte kapitler til sin imponerende Viborg FF-historie.

Fodbold: Onsdag aften afviklede Viborg FF den traditionelle generalforsamling.

Og i den forbindelse blev der blandt andet uddelt tre priser til de spillere, som i oprykningssæsonen har udmærket sig særligt.

Prisen som årets spiller gik til sidste sæsons topscorer, Sebastian Grønning, som var kraftigt medvirkende til at bombe Viborg FF op i Superligaen med sine 23 mål.

Annonce

Han var stolt over prisen, men slog i sin takketale fast, at han virkelig var afhængig af sine holdkammerater, som derfor i den grad også fortjente en del af anerkendelsen.

- Jeg kan jo ikke så meget andet end at lave mål, sagde angriberen som afslutning på en tale, som fik mange i loungen til at trække på smilebåndet.

- Jeg er stolt. Vi er 25 mand i en trup, som kunne have fået den her pris. Jeg synes, at alle bidrager på hver sin måde. Og nu er det så mig, der er blevet kåret som den, som har præsteret bedst over sidste sæson, og det er jeg virkelig tilfreds med - selv om jeg måske godt synes, at der var et par stykker, som kunne have fået den, sagde angriberen, som dog mente, at han havde fortjent at være med i toppen.

Der var mange, som kunne have fået den, uden at man kunne have sat en finger på det, og var det blevet en af dem, så havde jeg ikke sagt noget til det. Men jeg er da glad for, at det blev mig

Sebastian Grønning, Viborg FF

- Anerkendelse er altid dejligt at få. Det bekræfter en i, at det, man gør, er rigtigt og på et højt niveau, sagde topscoreren, som altså fik prisen efter en sæson, hvor rigtig mange VFF'ere gjorde det godt på vejen mod den længe ventede oprykning.

- Der var mange, som kunne have fået den, uden at man kunne have sat en finger på det, og var det blevet en af dem, så havde jeg ikke sagt noget til det. Men jeg er da glad for, at det blev mig, sagde angriberen.

Glad for medspillernes respekt

Og efternavnet Grønning ryddede også resten af prishøsten.

Anfører Jeppe Grønning blev for syvende gang vinder af Odin Kruset, som gives til årets fighter. Derudover vandt Jeppe Grønning også 80 års kruset, som er spillernes egen pris - og han var også en tur på podiet for at modtage en særlig anerkendelse, da han undervejs i sidste sæson rundede 250 kampe for klubben.

Jeppe Grønning blev igen igen hyldet. Han vandt prisen som Årets Fighter for syvende gang. Og derudover tog han også spillernes egen pris 80 års kruset. Foto: Danni Kristensen

Allerede sidste år blev han historisk i klubben, da han med sin sjette kåring som årets fighter overgik legenden Jakob Glerup - og i år lagde han altså yderligere lag på sin historiske tid i klubben med sin syvende titel.

- Jeg er virkelig stolt. Vi har har været igennem en fantastisk sæson, og det har været noget af det største, som jeg har været med til i min nuværende rolle. Jeg kan nok ikke fraskrive mig, at årets fighter ligger godt til mig efterhånden, men spillernes pris havde jeg altså ikke regnet med, da jeg mener, at vi har et vildt stærkt hold, hvor jeg kunne finde mange spillere, som jeg synes har gjort en kæmpe indsats på og udenfor banen, da det også handler om det miljø, som vi skaber i dagligdagen, sagde anføreren, der var glad for, at hans indsats også værdsættes internt i klubben og truppen.

Det er nemlig ikke nogen selvfølge, at en spiller, som beklæder anførerrollen, er så vellidt blandt alle i truppen, at han får spillernes egen pris.

- Det viser, at jeg gør noget rigtigt. Folk kan se, at jeg forsøger at bidrage til holdet og til spillernes udvikling. Det er ikke sikkert, at alle er enige i alt, hvad jeg gør eller siger, men der er respekt om det, hvilket jeg kan mærke hver eneste dag. Og det gør, at jeg bare kan være mig selv og bruge min erfaring og min person til at skubbe til tingene. Og det er jeg glad for bliver anerkendt af de andre spillere. For det er jo dem, som jeg næsten bruger mere tid på end dem derhjemme, sagde midtbanespilleren.

Jeppe Grønning kom til VFF i 2012 og er med sine mange kampe, sine mange priser og sin indsats for klubben placeret et sted i historien, hvor han har opnået noget, som bliver svært at kopiere eller overgå.

- Der er jo ikke så mange, som bliver så længe i en klub, så det er ikke sikkert, at der lige kommer nogen og overgår det. Men det er forskelligt, hvor karrieren tager én hen. Det er stort for nogle at komme videre, hvilket jeg også anerkender. Men min rolle har været at bygge noget op her, hvilket jeg har gjort alt for i min tid i klubben. Og jeg er stolt af, at så mange har bemærket det, sagde anføreren.

Han glæder sig over, at klubben har fået skabt et miljø, hvor både han og alle andre dagligt arbejder for at rykke sig.

- Vi udfordrer lidt den gamle fortælling om, hvad Viborg FF er, og hvad vi som spillere kan og ikke kan, og det betyder meget for mig, sagde han.

Lidt om priserne

Årets spiller: Kåres af et paneludvalg bestående af trænerne, direktionen, bestyrelsen og lokalpressen.

Tidligere vindere: 

 • 2020 Frederik Brandhof
 • 2019 Jeppe Grønning
 • 2018 Andreas Albers
 • 2017 Søren Reese
 • 2016 Lukas Lerager
 • 2015 Serge Deble

Årets fighter (Odin-kruset): Kåres af et paneludvalg bestående af trænerne, direktionen, bestyrelsen og lokalpressen.

Tidligere vindere:

 • 2015-2020 Jeppe Grønning
 • 2014 Nicholas Gotfredsen
 • 2012-2013 Mikkel Rask
 • 2010-2011 Lasse Ankjær

80 års kruset - spillernes egen pris: Gives til den spiller, der har ydet den bedste sportslige og kammeratlige indsats i løbet af året

 • 2020 Jakob Bonde
 • 2019 Jeppe Grønning
 • 2018 Andreas Albers
 • 2017 Søren Reese
 • 2016 Jonas Kamper
 • 2015 Serge Deble
 • 2014 Kevin Mensah
 • 2013 Thomas Dalgaard
 • 2012 Mikkel Rask
 • 2011 Robert Veselovsky
 • 2010 Jonas Thorsen
Annonce
Viborg For abonnenter

Længe ventet millionhandel går endelig igennem: - Det er en bygning, der er værd at vente på

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se alle billederne: Nu er det 'Jul i Viborg' igen

Viborg For abonnenter

Er du tilfreds med dit barns skole? Ny undersøgelse viser store forskelle på forældres tilfredshed med kommunens skoler

Rundt om Viborg

Efter to års corona-pause: Så skal den igen have fuld gas på populær musikfestival

Viborg For abonnenter

Der sprænges! - i biodiversitetens tjeneste

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Viborg FF For abonnenter

Ny næstformand vil sætte skub i Viborg FF's udvikling - man kan tage viborgenseren ud af Viborg, men man kan ikke tage Viborg FF ud af viborgenseren

Viborg FF

Viborg FF hopper med på den grønne bølge - indgår i bæredygtigt kaffefællesskab

Viborg

Krav om corona-pas til kommunalt ansatte fra på mandag: 'Det er en tillidsbaseret ordning', siger Ulrik Wilbek

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Kultur

Viborgs succesfulde Englehave åbner igen: Her kan du skrive en hilsen til dem, du savner

Rundt om Viborg For abonnenter

Landsbyens borgere arbejder på at genåbne købmandsbutikken: Salget af anparter er næsten i mål

Viborg

Jens Rohde clashede med Radio Loud-journalist: De skal ikke klynke

Annonce