Annonce
Viborg

Opdateret: Jens Rohde på vej til hovedstaden. Det rigtige for Radikale Venstre

Jens Rohde er klar til at stille op i København. Til fordel for Viborg.

En ledig plads som radikal kandidat til Folketinget i København Storkreds besættes af Jens Rohde, der i øjeblikket er kandidat i både Viborg og Holstebro.

Viborg: Mandag aften vil Radikale Venstres bestyrelse på Frederiksberg på en ekstraordinær generalforsamling anbefale, at Jens Rohde, Viborg, bliver radikal folketingskandidat i Københavns Storkreds.

Det bekræfter formanden for Radikale Venstre på Frederiksberg, Anne Eskildsen, overfor Jyllands-Posten.

- Vi har fået en ledig plads i København, fordi en af vores folketingskandidater har trukket sig. Så vi spurgte Jens Rohde, om han ikke ville stille op hos os, og det ville han gerne, siger Anne Eskildsen til Jyllands-Posten.

- Man kan godt mene, at jeg svigter mit område, men med et tilvalg er der også altid et fravalg. Jeg og min kredsbestyrelse er blevet kraftigt opfordret til, at jeg skal stille op i hovedstaden. Det valg har jeg så truffet i den større sags tjeneste, siger Jens Rohde, der også oplyser, at arbejdet med at skifte kreds har stået på i flere måneder.

- Jeg bliver jo boende i Viborg, og jeg vil arbejde for området. Jeg ser mere det med valgkredse som noget teknisk. Vurderingen i Radikale Venstres ledelse er altså, at det vil gavne partiet, hvis jeg skifter kreds, tilføjer Jens Rohde.

Annonce

Mod Ida Auken

Han afviser, at skiftet af valgkreds skulle hænge sammen med, at han i hovedstaden vil få nemmere ved at vinde et mandat i Folketinget.

- Nej, jeg tror måske, det vil bliver sværere, for jeg har hele tiden sagt, at jeg aldrig har tvivlet på, at jeg kunne vinde mandatet fra Andreas Steenberg, siger Jens Rohde.

Jens Rohde meddelte i slutningen af maj, at han ikke ville genopstille til Europaparlamentet. Han ville satse på en plads i Folketinget, og han blev kort derefter kandidat i både Viborg og Holstebro.

Radikale Venstre har i Vestjyllands Storkreds i øjeblikket valgt Andreas Steenberg. Jens Rohde ville skulle kæmpe om pladsen i Folketinget med ham, hvis da ikke partiet ville få to pladser.

Ved at flytte til København kommer han til at kæmpe mod Ida Auken.

Annonce

Ikke kun storbyparti

Efter et møde i Holstebro i slutningen af maj, hvor Jens Rohde formelt blev valgt som kandidat, sagde han efterfølgende til folkebladet:

- Lokalt vil jeg være med til at sætte en dagsorden for os, der bor her. Jeg stiller op her, fordi jeg er født i Holstebro og bor i Viborg. Det kan ikke nytte noget, at Radikale Venstre kun er et storbyparti, fortalte han.

Videre udtalte den radikale kandidat:

- Uanset hvor jeg stillede op i landet, ville jeg være i intern konkurrence med Andreas Steenberg. Sådan er det jo. Men jeg stiller op her for at gøre Radikale Venstre stærkere i Vestjyllands Storkreds.

Jens Rohde sad i Folketinget fra 1998 til 2007 valgt for Venstre. Et parti han forlod i december 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce