Annonce
112

Opdatering: Voldsom brand i hospitalsbygning er nedkæmpet

Ved 20-tiden havde brandfolkene fået kontrol med branden. Foto: Morten Pedersen
Brandfolkene forhindrede ilden i at nå nabobygningen - der dog er noget vandskadet.

Viborg: Den brand, der brød ud først på eftermiddagen i en bygning tilhørende Regionspsykiatrien på Søndersøparken 4, var omkring ved 20-tiden mandag aften under kontrol.

- Ilden breder sig ikke længere, og vi er nu ved at efterslukke. Hvor lang tid, det kommer til at tage, kan jeg ikke udtale mig om på nuværende tidspunkt, sagde indsatsleder ved Midtjysk Brand & Redning, Vagn Erik Jensen, kort før klokken 21 mandag.

Han kunne desuden oplyse, at bygningen - der ikke er en patientafdeling - var helt udbrændt, men at man havde forhindret branden i at sprede sig til nabobygningen.

- Nabobygningen er ikke blevet skadet af flammerne, men vi har måttet brække en del af taget af for at sikre os, at ilden ikke havde fået fat, og den er også blevet vandskadet ved slukningsarbejdet, sagde Vagn Erik Jensen.

Han fortalte, at man flere gange i løbet af eftermiddagen havde troet, at nu var man ved at få slukket branden, men så blussede den pludseligt op igen.

- Bedst som vi troede, at nu var vi ved at have fået branden slukket, så væltede det op med røg og flammer, sagde Vagn Erik Jensen.

Annonce
Bygningen, hvor ilden opstod, udbrændte.

Tagarbejde skyld i brand

Ifølge vagthavende hos Midt- og Vestjyllands Politi tyder alt på, at det har været arbejde med at lægge ny tagpap på, der kan have sat ild til en del af taget. Ilden har så sandsynligvis derfra spredt sig til resten af bygningen.

Den kraftige brand sendte flere gange i dagens løb store, sorte røgskyer op fra bygningen, men på grund af den forholdsvis ringe vind steg det meste af røgen et godt stykke op i luften, så den ikke i nævneværdig grad har været til gene - udover for beboerne i de nærmest liggende bygninger.

- De beboere er blevet bedt om at blive indendøre og lukke døre og vinduer, siger vagthavende ved midt- og Vestjyllands Politi

Den voldsomme røgudvikling betød for øvrigt, at Femina Kvindeløb 2019, der blev afviklet mandag aften, måtte lægge ruten om, så løbet ikke kom forbi brandstedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce