Annonce
Viborg

Operationsstuer bliver forsinkede til gengæld for muligt niveauløft

De nye operationsstuer på Dagkirurgi på regionshospitalet er blevet godkendt. Pressefoto, Hospitalsenhed Midt
Operationsstuerne i det nye akutcenter på Regionshospitalet Viborg er netop blevet godkendt. Dagkirurgi tager dog først de nye operationsstuer i brug to måneder senere end planlagt, fordi en test har vist, at stuernes sterile niveau måske kan løftes endnu mere.

Viborg: De nye operationsstuer i regionshospitalets nye akutcenter er blevet godkendt efter de standarder, der stilles til hospitalsbyggerier landet over.

Samtidig har test vist, at stuernes sterile niveau måske kan løftes yderligere, hvis der justeres i ventilation og placering af forskelligt udstyr på stuerne. Det har hospitalsledelsen besluttet at undersøge.

- Det er flot arbejde, at operationsstuerne har bestået alle tests til ug i forhold til de krav, der er stillet til dem. Samtidig har vi fået en mulighed for at forbedre stuerne endnu mere for en ganske lille investering. Det vil vi gerne undersøge, fordi vi i så fald kan opnå en mere fleksibel operationsplanlægning og en mere effektiv operationsgang, forklarer Thomas Balle Kristensen, der er hospitalsdirektør i Hospitalsenhed Midt.

Helt konkret kan et højere sterilt niveau sænke den tid, det tager at rense luften mellem operationerne. Samtidig kan operationsgangen gennemføre flere forskellige typer af operationer på de nye dagkirurgiske stuer. Dertil kommer, at flere operationer i fremtiden vil benytte implantater, og det forudsætter et højere sterilt niveau end det, som stuerne er planlagt og godkendt til nu.

De justeringer af filtre og udstyr, der skal ske på operationsstuerne, betyder, at operationsstuerne først kan tages i brug i februar 2020 i stedet for i december i år.

- Det er selvfølgelig ærgerligt at skulle udskyde en flytning med to måneder, men når vi ser på, hvad vi forhåbentlig kan opnå, hvis vi kan forbedre det sterile niveau endnu mere, er det værd at vente på, forklarer Thomas Balle Kristensen.

Det er kun operationsstuerne, der først tages i brug til februar. Den øvrige dagkirurgi flytter som planlagt i december. Det gælder modtagelse af operationspatienter, opvågning og afsnittet, hvorfra dagkirurgiske patienter bliver udskrevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce