Annonce
Erhverv

Frustreret bychef: - Jeg har også brug for, at der bliver gjort noget nu

Bychef Lars Christiansen ærgrer sig over, at der ikke kan findes en formand for Bjerringbro Detail. Arkivfoto: Morten Pedersen
Bychef ærgrer sig over, at han ikke har en detail-formand han kan sparre med.

Bjerringbro: Oktober måned er lig med halloween, og i Bjerringbro er der også en tradition for, at dagen fejres i midtbyen, gerne med aktiviteter i både gågaden, i butikkerne og i Gudenåhuset, hvor biblioteket i mange år har bidraget med en lang række (u)hyggelige tiltag.

Der er da også noget på vej, for aktivitetsudvalget under Bjerringbro Detail har fundet sammen og er i gang med at stable noget på benene, men det bliver nok næppe helt så vidtrækkende som tidligere år.

Manglen på en formand hos Bjerringbro Detail, sætter sine spor hos aktivitetsudvalget, der står for sådanne aktiviteter, og det samme gør sig gældende hos bychef Lars Christiansen, der ligesom sin formand, Morten Thrane, efterlyser, at den vakante post snarest besættes:

Annonce

- Jeg har også brug for, at der er en formand for detailhandlen, jeg kan sparre med. En der har forståelse for handelslivets udfordringer, og som til dagligt står i en butik, siger Lars Christiansen, der dog samtidig erkender, at han ikke personligt har været så opsøgende i forhold til at finde en afløser for Kirsten Elsborg, der stoppede som formand i maj måned.

- Jeg synes, at det er medlemmernes forpligtelse at finde en formand, ikke mig der blot er ansat som bychef. Det har jeg jo i virkeligheden ikke noget med at gøre, jeg skal blot arbejde sammen med vedkommende, siger Lars Christiansen.

Ny struktur

Han tror, at mange af butiksindehaverne er blevet vant til, at det var Kirsten Elsborg der havde posten, og at de samtidig frygter, at der følger rigtig meget arbejde med tjansen.

eg plejer at sige, at der er ingen af vores butikker, der er en ø. De er nødt til at stå sammen i et fællesskab. Hvis de ikke gør det - så vil butikslivet langsomt, men sikkert dø ud

Lars Christiansen, bychef

- Vi har jo fået en ny struktur i forbindelse med oprettelsen af Bjerringbro Byforum, der betyder, at der for eksempel allerede er planlagt fire store Open by Night-arrangementer i Bjerringbro i løbet af året. Derudover står byforum også for en række musik-events på Niels Due Jensens Plads,  og der er planlagt 10 mad- og kunstmarkeder hvert år. På den måde er der allerede en række faste aktiviteter, og det er derfor først og fremmest ekstra arrangementer, som butikkerne og dermed også formanden skal stå for - eksempelvis et større modeshow i gågaden, som vi før har haft, forklarer Lars Christiansen.

En af de vigtigste funktioner, en ny detail-formand får, er at deltage i seks bestyrelsesmøder, der holdes i Bjerringbro Byforum.

Annonce

Vigtigt at stå sammen

- Det er ved disse møder, at vi lægger de overordnede linjer. Det er her, at pengene fordeles, og der er ikke nogen garanti for, at pengene fordeles ligeligt - og da især ikke, hvis der ikke er nogen til stede, der repræsenterer detailhandlen, siger Lars Christiansen, der virkelig håber, at nogen snart melder sig på banen.

- Jeg plejer at sige, at der er ingen af vores butikker, der er en ø. De er nødt til at stå sammen i et fællesskab. Hvis de ikke gør det - så vil butikslivet langsomt, men sikkert dø ud, siger han.

Og selvom der altså er et fungerende aktivitetsudvalg, er det ikke nok.

- Det er formandens opgave at danne bro mellem detailhandels aktiviteter og de andre udvalg under byforums aktiviteter, ellers får vi ikke den der mulighed for at samarbejde på tværs og udnytte hinandens aktiviteter, så vi skaber den bedst tænkelige mulighed op oplevelser for alle, siger Lars Christiansen.

Annonce
Viborg For abonnenter

Ejeren var chokeret, da hun så, hvad huset blev brugt til: Nu er bordellet på Holstebrovej sat til salg

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Læser undrer sig: Valgplakater må ikke hænges op endnu - men hvad så med bannere og skærm-reklamer som disse?

Viborg For abonnenter

75-årige Karl Erik ryster og skal til undersøgelse på hospitalet - men to ugers forsøg på at få kontakt med Patientkontoret har været forgæves

Alarm 112

Stoppet med tårnhøj promille - nu skal han i fængsel: Lokal spritbilist uden kørekort får sin tiende dom på 20 år

Navne For abonnenter

Det startede med, at de købte en ræv

Erhverv

Holzmanns 'afløser' på plads i centret: Ny taske- og lædervarebutik flytter ind til black friday

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Erhverv

Dansk Erhverv: Lad offentlig-privat samarbejde skabe verdens bedste ældrepleje

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Høje bygninger kaster altid lange skygger

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Rundt om Viborg

Byrådet fastsætter priser på byggegrunde: For under en halv million kroner kan du få lov at bygge i oplandsby

Viborg FF For abonnenter

Utålmodig hollænder venter på sin chance - savner spilletid og et endeligt gennembrud i Viborg

Debat

Kan Jens Rohde trække KD ind på Christiansborg?

Annonce