Annonce
Viborg

Opfordring til virksomheder: Giv et job i julegave

Mange er allerede med på holdet i Code of Care Viborg - og nu opfordres endnu flere til at være med. Foto: Code of Care Viborg
Med et særligt tiltag opfordres lokale virksomhedsledere i Viborg til at gøre en forskel ved at give job i deres virksomhed i julegave til mennesker, der står udenfor arbejdsmarkedet.
Annonce

Viborg: Julemåneden er sidste kapitel i et år, der på alle måder har udfordret samfundet. Og derfor er der mere end nogen sinde brug for at stå sammen og tage socialt ansvar, lyder det i en opfordring fra den arbejdsformidlende organisation Code of Care Viborg i en pressemeddelelse.

Den tanke har affødt konceptet "Giv et job i julegave", hvor Code of Care kommer med en opfordring direkte til virksomhedsledere, der kan gøre en stor forskel ved at finde arbejde til mennesker, der på grund af psykiske, fysiske eller sociale årsager ikke er på arbejdsmarkedet.

- Det er mennesker, der har et enormt ønske om at gøre det godt og kan komme ind og skabe værdi i en virksomhed. Især hvis de får den rigtige opbakning og modtagelse af modige virksomhedsledere, der tør gå forrest og tage socialt ansvar, siger Pernille de Voss, der er rådgiver i Code of Care.

- Vi ser i medierne, at der er debat om, hvad folk får i firmajulegave - og om de er tilfredse med den. I et år som 2020 er der for alvor brug for en klar besked om at fokusere på stærke sociale værdier. Derfor kan medarbejdere opfordre til, at virksomheden er med i Giv et job i julegave, for det er til gavn for alle, tilføjer Pernille de Voss.

Annonce

Få timer giver stor værdi

Hun bakkes op af den lokale virksomhedsleder Signe Giandrup fra Ravendo Randersbøren, der er med i Code of Care Viborg.

- Der er brug for, at endnu flere virksomheder i vores område får øjnene op for, hvor stor en forskel, man kan gøre i et andet menneskes liv. Bare opgaver af nogle få timers varighed hver uge kan være med til at skabe en ny hverdag og ofte en øget selvtillid hos en, der står udenfor arbejdsmarkedet, siger Signe Giandrup.

Idéen er, at virksomheden og medarbejderne finder opgaver, der kan danne et såkaldt småjob på eksempelvis syv til ti timer om ugen. Det kan være alt fra ekstra rengøring, hjælp til at transportere, mødeklargøring eller kontoropgaver. På den måde frigøres de øvrige medarbejdere fra de mindre opgaver.

Annonce

Det rigtige match

Første skridt i Giv et job i julegave er at kigge rundt i virksomheden og finde opgaverne, hvorefter man kan kontakte Jobcenter Viborg, som er med i Code of Care Viborg.

- Når lederen og medarbejderne har fundet opgaver, der kan danne et småjob, så finder jobcenteret kandidaterne, der kan sikre det rigtige match. Og vi glæder os til at tage imod opkald fra virksomhederne her i kommunen, for vi har allerede rigtig gode erfaringer med rekrutteringen, siger arbejdsmarkedschef Charlotte Burvil.

Code of Care Viborg har indtil nu skabt 87 jobåbninger og matchet 111 unge med udfordringer i livet med erhvervsmentorer.


Bare opgaver af nogle få timers varighed hver uge kan være med til at skabe en ny hverdag og ofte en øget selvtillid hos en, der står udenfor arbejdsmarkedet.

Signe Giandrup, Ravendo Randersbøren
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - snart skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Alarm 112 For abonnenter

Tiltalt for bordelrøveri: - Han rettede pistolen mod hendes hoved, og hun faldt ned på knæ

Annonce