Annonce
Rundt om Viborg

Opgradering af butik: Socialkøbmand på vej til at skifte engroskæde

Købmand Peder Engedal mener, at det vil være godt for Skelhøje Købmandsgaard at skifte til "Min Købmand"-kæden med flere og generelt billigere dagligvarer på paletten. Arkivfoto: Morten Dueholm
Skelhøje Købmandsgaard kan komme med i "Min Købmand"-kæden. Med flere og billigere varer vil det forventeligt kunne øge omsætningen betragteligt.

Skelhøje: Købmandsbutikken i Skelhøje, der for snart seks år siden genopstod som en medlemsejet og socialøkonomisk drevet virksomhed, kører efter en række turbulente år nu med overskud.

Alligevel lægger bestyrelsen og den daglige leder, købmand Peder Engedal, op til, at Skelhøje Købmandsgaard opgraderer sig selv ved at skifte engroskæde fra "Letkøb" til "Min Købmand".

Det oplyser købmandsgaarden i et nyhedsbrev forud for købmandsforeningens generalforsamling på lørdag, den 1. februar, fra klokken 15 i Skelhøje Kulturhus.

Punktet er ikke direkte på dagsordenen, men der lægges op til en debat om et eventuelt kæde-skifte. En debat, som også lokale borgere, der ikke er medlem af foreningen bag Skelhøje Købmandsgaard, er velkomne til at deltage i.

Peder Engedal oplyser til folkebladet, at han og bestyrelsen i nogle måneder har arbejdet med planen - i et samarbejde med engrosvirksomheden Dagrofa, som både "Letkøb" og "Min Købmand" hører under. En Dagrofa-konsulent, Kristian Lee Hede, vil også deltage i orienterings- og debatmødet om Skelhøje Købmandsgaards mulige optagelse i "Min Købmand"-kæden.

Annonce
Meget tyder på, at Skelhøje Købmandsgaard i løbet af nogle måneder skifter facadeskiltet "Letkøb" ud med "Min Købmand". Arkivfoto: Morten Dueholm

Fra 1. maj

Hvis opbakningen er der lokalt, regner købmanden med, at Skelhøje Købmandsgaard kan skilte med at være "Min Købmand" omkring 1. maj i år.

Det vil blandt andet forudsætte, at en række køle- og frysemøbler skiftes ud. Men det skal til under alle omstændigheder inden for overskuelig fremtid, da de nuværende er slidt ned. Dertil kommer, at butikken skal omorganiseres, så der bliver plads til en del flere forskellige varer end nu.

- Vi vil stå med en omrokeret og næsten ny butik, siger Peder Engedal, der dog understreger, at det ikke vil betyde, at der ikke bliver plads til den populære Hærvejscaféen i butikken.

Købmanden har endnu ikke har et bud på, hvad det vil koste at opgradere til "Min Købmand", men forventningen er naturligvis, at investeringen vil tjene sig selv hjem gennem øget salg. Både fordi butikken vil indeholde alle gængse dagligvarer, og fordi man prismæssigt vil kunne matche de større supermarkeder - og på en række faste varer også discountbutikkerne. Dertil kommer, at der hver uge vil være en række tilbud, som lanceres i kædens tilbudsavis.

Større omsætning

Peder Engedal mener, at der vil være basis for at øge omsætningen med 35-40 procent i Skelhøje Købmandsgaard. Han bygger det foruden ovennævnte også på, at det blot vil svare til omsætningen for cirka 12 år siden, hvor han selv ejede og drev købmandsbutikken.

Da han solgte den gik det dog hastigt ned ad bakke, og i efteråret 2010 måtte butikken lukke. Men efter knap fire år lykkedes det altså en række lokale borgere dels at købe ejendommen, dels at åbne en butik, der skulle drives fortrinsvis af frivillige og fleksjobbere.

I løbet af et par år viste det sig dog nødvendigt at ansætte en daglig leder, kaldet købmand, og det stillede krav til et højere salg og en bedre indtjening. Begge dele er en vis grad lykkedes, men Peder Engedal, der trådte til for knap et år siden, og bestyrelsen mener altså, at det er nødvendigt at "tage et skridt op ad rangstigen" for at fremtidssikre Skelhøje Købmandsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Van(d)vittig situation: Tangeværket åbnede for nødslusen

Sport For abonnenter

Vild udvikling på halvandet år: Nu venter OL og attentat på legendarisk dansk rekord

Annonce