Annonce
Viborg

Søerne er for lavvandede: Skal ikke kemisk renses

Rødding Sø er angiveligt for lavvandet til, at det kan betale sig at gennemføre en såkaldt kemisk fosforfældning for at gøre Viborg-søerne renere. Arkivfoto: Preben Madsen
Annonce

Viborg: En såkaldt forundersøgelse konkluderer, at hverken Rødding Sø eller Loldrup Sø er velegnede til såkaldt kemisk fosforfældning. Derfor bliver der ikke gennemført såkaldt "sørestaurering" af den art.

Det har klima- og miljøudvalget under Viborg Byråd besluttet på baggrund af en rapport og en indstilling fra den kommunale forvaltning.

Formålet med forundersøgelsen var at finde ud af, om man ved kemisk fosforfældning af de to søer lige nord for Viborg kunne mindske forureningen af Viborg-søerne, idet en stor del af vandtilstrømningen til de bynære søer forinden passerer både Loldrup Sø og Rødding Sø.

Men undersøgelsen har vist, at begge søer er for lavvandede til, at den kemiske proces med sikkerhed kan øge bundfældningen i de to oplandsbyer i en grad, så det vil give renere Viborg-søer.

For at gøre Nørresø og Søndersø - og de to oplandssøer - renere, peger rapporten i stedet på, at tilstrømningen af især fosfor fra landbrugsoplandet skal mindskes. Vil man have hurtige forbedringer, kan det dog ifølge rapporten overvejes at fjerne noget af det øverste slamlag i Rødding Sø samt at fiske skidtfisk i Loldrup Sø.

jøp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Spillerne er glade - træneransættelse har givet ro, men skubber også til niveauet

Annonce