Annonce
Debat

Opråb fra borgmesteren: Derfor er god infrastruktur så umådelig vigtig for så mange af os i Viborg Kommune

Foto: Morten Pedersen

Lige om lidt begynder forhandlingerne om nye veje, cykelstier, togruter osv.

Jeg har ladet mig fortælle, at regeringen allerede har sit forslag klar, men da der er vidt forskellige holdninger til dette emne i de forskellige partier, så vil det forslag sandsynligvis blive justeret mange gange i forhandlingsperioden.

I Viborg Kommune har vi så sandelig ikke været forvænt med god infrastruktur. De mange virksomheder i og omkring Viborg by har store udfordringer, hvis de har mange transporter ned gennem Europa eller til havnen i Århus.

Det er heller ikke nogen dans på roser for private at pendle til arbejde mellem f.eks. Århus og Viborg.

Derfor er der også i mange år arbejdet for et bedre vejnet til og fra Viborg - først og fremmest i form af en nord/syd gående motorvej og en forbedring af A 26 mod Århus.

Hver gang debatten bliver åbnet, møder vi også argumenter mod de nye vejføringer.

Typisk gælder det øget CO2 udslip på motorvejen eller mangel på naturhensyn.

Lad mig tage det sidste først: Alle nye veje anlægges først efter en forudgående VVM undersøgelse, der netop skal sikre, at vejene ikke anlægges, så de ødelægger naturen. Der bliver endog taget meget store hensyn, som da Svendborg motorvejens planlagte forløb måtte ændres, fordi der skulle graves en tunnel til en sjælden mus.

Så her er altså ikke noget at frygte.

Hvad angår forureningen på den midtjyske motorvej, så forstår jeg slet ikke de argumenter. Når den motorvej engang vil være færdig, kører alle biler da på el, så det vil udelukkende være støjen fra bildækkene mod asfalten, der vil kunne bruges som et argument mod vejen.

Hvad modstanderne af nye veje måske ikke tænker over er, at så længe vi ikke har bedre infrastruktur i kommunen, så længe vil nye virksomheder med tilhørende nye arbejdspladser ikke kigge Viborgs vej, og hvad der er langt værre: De eksisterende vil søge væk.

En lang række af de større viborgensiske virksomheder er overtaget af udenlandske ejere, og flere er på vej. Disse ejere har ikke nogen speciel veneration for Viborg. De synes bare, at det er upraktisk, at lagerhaller mv. ikke ligger lige op ad en motorvej, så man kan komme hurtigt ud i Europa.

Jeg er desværre blevet kontaktet af flere store virksomheder i Viborg, som overvejer dette skridt.

De er rigtig glade for at være i Viborg, men den manglende infrastruktur kan tvinge dem til at flytte.

Det vil betyde, at vi vil miste hundredvis af arbejdspladser i kommunen. Mange arbejdspladser er en af grundpillerne for at skabe velfærd, handelsliv og kulturoplevelser i en kommune.

Jeg håber, at alle lokalvalgte politikere til både folketing, region og byråd - på tværs af partierne - vil bakke op om at skaffe forbedrede vejforhold til både virksomheder og pendlere, der skal frem og tilbage til Viborg Kommune.

Det er nu, det gælder!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topscorer og legendekandidat blandt de bedste mod Fredericia

Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Annonce