Annonce
Danmark

Opråb fra brødgigant: Aflever vores kasser - vi er ved at løbe tør

De få tilbageværende medarbejdere på JydskeVestkystens Aabenraa-redaktion fik travlt med at komme i supermarkedet med tomme brødkasser. Det var ikke af ond vilje, men kasserne var bare ikke lige nået længere end printerrummet efter en større levering på et tidspunkt. Foto: Jan Sternkopf
Der er pres på leveringerne til supermarkederne, og det betyder, at Kohberg Bakery Group er ved at løbe tør for brødkasser. Koncernen opfordrer derfor folk til at få afleveret kasser, de måtte have stående.
Annonce

Bolderslev: - Hjælp os. Aflever vores brødkasser, hvis du har nogle stående.

Hvor den sønderjyske brødgigant Kohberg Bakery Group A/S normalt sender 35.000 kasser med brød ud til supermarkederne, sendte de fredag 60.000 kasser ud. Efterspørgslen på brød er steget markant, efter danskerne er blevet bedt om at holde sig hjemme i et forsøg på at hindre smitte af coronavirus.

Det er jo godt nok, for salget til kantiner og restauranter har samtidig taget et styrtdyk. Men det har også skabt en udfordring. Bagerierne i Bolderslev, Haderslev og Taastrup er tæt på at løbe tør for de plastikkasser, brødet transporteres ud til kunderne i.

Derfor lyder opfordringen fra administrerende direktør René Normann Christensen, at både erhvervsdrivende og private, der har kasser stående, får afleveret dem.

- De er gode til opbevaring, så vi ved, der er mange, der beholder dem. Men det er vores ejendom - og reelt set er der jo tale om simpelt tyveri at beholde dem. Det glemmer folk nok, gør direktøren opmærksom på.

Jeg kan jo for eksempel i min lokale svømmehal se, at brødkasserne bruges til at opbevare svømmefødder i.

René Normann Christensen, administerende direktør Kohberg Bakery Group A/S

Annonce

Nødlager tager i brug

Koncernen har normalt et nødlager på 20.000 kasser stående, men de er taget i brug, så René Normann Christensen håber, opfordringen bliver fulgt, så man kan få de over 10.000 brødkasser ind, som man ved, står derude.

Rent praktisk skal man bare aflevere dem dér, hvor man har fået dem udleveret - og skulle man også have en kasse, der står Schulstad på, så tag den endelig med.

- Ja, i øjeblikket står alle i branchen sammen. Vi har også indgået en musketér-ed, så vi hjælper hinanden, hvis vi skulle løbe tør for råvarer, forklarer Kohberg-direktøren, der dog ikke forventer, det kommer til at ske:

- Vi bager med dansk mel og rug, så vi er sikret gennem Valsemøllen. Det kan være, vi pludselig ikke kan få eksempelvis græskarkerner, fordi de importeres, men så fred være med det. Så må vi lade de produkter gå ud i en periode.

Annonce

Alle stadig på arbejde

Kohberg Bakery Group A/S har som mange øvrige produktionsvirksomheder sendt så mange administrative medarbejdere som muligt hjem for at arbejde, og i bagerierne er det blevet indskærpet, at der skal holdes afstand. Det med flittigt at spritte hænder har man ikke behøvet gøre ekstra opmærksom på.

- Vi er jo vant til at gå og spritte af hele tiden. Det gør vi altid, så snart vi går ind i produktionen, ligesom det sker, når medarbejderne skifter fra én maskine til en anden, forklarer René Normann Christensen, der stadig har samtlige 535 medarbejdere i sving - nogle endda på lidt flere timer end normalt for at følge med den øgede efterspørgsel til detailhandlen.

Og undrer nogen sig over, hvorfor der mangler kasser, når nu cateringsalget samtidig er faldet, så har det den simple forklaring, at her leveres varerne som oftest i pap-emballage.

Alt vaskes grundigt

  • Man behøver ikke at bekymre sig om, hvordan de brødkasser, man har stående, ser ud.
  • De bliver nemlig alle vasket grundigt, inden de igen tages i brug - så der er heller ingen risiko for nogen smittefare med coronavirus, understreger virksomheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce