Annonce
Debat

Opråb fra frustrerede forældre: Mistillid og mistrivsel for børn og pædagoger i lokal børnehave

Børnehaven Myretuen i Kjeldbjerg. Foto: Morten Dueholm

Læserbrev: Børnehaven Myretuen i Kjeldbjerg har i mange år været kendt i hele egnen som “verdens bedste børnehave”. Det ry er ikke kommet af sig selv. Det er pædagogerne i børnehaven, der er garant for det fantastiske rygte, børnehaven har.

Pædagogerne er fantastiske, hjælpsomme, omsorgsfulde og løfter det pædagogiske niveau til højder, der ikke ses i ret mange andre børnehaver. Personalet har en særdeles høj gennemsnitlig ansættelsesanciennitet med flere pædagoger, der har været ansat siden børnehavens start for årtier siden.

Børnehaven kunne i vores øjne være mål for, hvordan pædagogisk praksis i en børnehave bør være - så god er den!

Annonce

Vi forældre har haft børn i Myretuen i flere år og kender huset særdeles godt. Så sent som i foråret tilkendegav cirka 400 borgere i Kjeldbjerg og omegn, hvor god og vigtig Myretuen er for dem og området.

Men nu kommer problemet. I starten af året indtrådte en ny ledelse i Myretuen og naboinstitutionen Åkanden, Vridsted. I Åkanden er der allerede landet hele fire opsigelser fra fast personale - nogle med dags varsel.

Rygterne løb i det lille lokalsamfund, og vi blev pludselig bevidste om, at disse opsigelser ikke var tilfældige.

Vi begyndte samtidig at se markante ændringer hos personale og nogle børn i Myretuen. Det gik op for os, at personalet var i enorm mistrivsel, grundet den nye ledelse. Forklaringen bag de ændringer, vi begyndte at se hos vores børn, bundede simpelthen i, at personalet ikke blev behandlet godt.

Vi blev kede af det, for de pædagoger har i mange år leveret den bedste service, man kan tænke sig. Bagefter blev vi vrede. Vi har fået forklaret, at nogle ledere i kommunen var underrettet om denne mistrivsel fra pædagogerne, men de vil selvfølgelig ikke anerkende et ledelsesmæssigt svigt og begraver det egentlige problem med et skærpet tilsyn af vores dejlige, trygge børnehave.

Lederne i Viborg Kommune har travlt med at pege fingre og vaske hænder for selv at slippe udenom. På et møde, opfordret af os bekymrede forældre, den 11. november fortæller Trine Verner Jensen, dagtilbudschef, og Lone Frejo, områdeleder, at det er personalet, der skaber problemer, og ikke vil indordne sig under ledelsen.

Ledelsen og personalet måtte dog ikke deltage på dette møde. Samtidig beskylder Trine Verner Jensen forældrene for at skabe uro i børnehaven i en udtalelse til Skive Folkeblad 14. november. Desuden udtaler hun til avisen, at det er grundet de fremtidige strukturelle ændringer og nedsat normering, at vi forældre råber vagt i gevær.

Vi er frustrerede og kede af det. Over at Viborg Kommune vender det blinde øje til og lader ledelsesmæssigt svigt gå ud over de små nye borgere i en helt igennem fantastisk og populær institution.

Det er fuldstændig ukorrekt. Vores henvendelser til Viborg Kommune har handlet om mistrivsel blandt personale og børn grundet den nuværende ledelse. Trine Verner Jensen truer samtidig i sin udtalelse med, at der kan komme et påbud i børnehaven, og kommunen vil gribe kontant ind.

Enten har Trine Verner Jensen og Lone Frejo slet ikke forstået vores budskab, eller også har de meget travlt med at vaske hænder, siden det er nødvendigt at skifte mellem at pege fingre ad personale og forældre. For at gøre vores budskab klokkeklart: vores personale er i skræmmende mistrivsel grundet ledelsen af børnehaven – det smitter af på dagligdagen og børnene!

Vi er stolte af, at vores pædagoger endnu holder hovedet oven vande - dårlig ledelse og nu skærpet tilsyn. Enhver pædagog kan vel sætte sig ind i, hvilket pres vores kære personale er under!

Vi er frustrerede og kede af det. Over at Viborg Kommune vender det blinde øje til og lader ledelsesmæssigt svigt gå ud over de små nye borgere i en helt igennem fantastisk og populær institution, som virkelig viser den gyldne vej for, hvordan en børnehave bør drives pædagogisk.

Vi vil beholde vores fantastiske pædagoger, og der skal lyttes seriøst til dem, når de siger, at de ikke har det godt!

Annonce
Viborg For abonnenter

Politiker fra Viborg vil have penge på bordet til sundhedspersonalet - og det skal gå stærkt: Situationen er for alvorlig til at lade være

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Sagen om drabet på 'Frisør Mudi' ankes: Går efter dom for vold med døden til følge

Kultur For abonnenter

Stenmoseskatten er - sammen med Erik Klippings ligklæde og andet danefæ - måske tættere på at vende hjem til Viborg

Kultur

Lokal folkeskole sender elever hjem - frygter ny corona-variant

Alarm 112

Positive meldinger fra politiet efter ulykke med lastbil og personbil

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Debat For abonnenter

Sig op-dag er endnu et sygdomstegn

Debat

Viborg-politiker: Der mangler varme hænder – indfør folke-værnepligt for de unge

Viborg For abonnenter

Store forskelle: De helt vilde prisstigninger på fjernvarme-stigninger rammer skævt

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Rundt om Viborg

Var det noget med en ekstra million til julegaverne? Million-kupon solgt hos købmand i Ulbjerg

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Surt VAR-show får ikke lov til at spolere billedet af et glimrende efterår

Debat

Der er stadig langt til integration i daginstitutioner og skoler

Annonce