Annonce
Viborg

Oprør på nabo-sygehus: Kritik af hospitalsledelsen og bekymring for Viborgs børneafdeling

220 medarbejdere fra Regionshospitalet Silkeborg har underskrevet et bekymringsbrev til regionsrådet. Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix
220 medarbejdere fra Regionshospitalet Silkeborg har skrevet under på et stærkt kritisk bekymringsbrev, der kritiserer hospitalsledelsen for håndteringen af både Ulrich Fredberg-fyringen og uroen på børneafdelingen i Viborg.
Annonce

Viborg/Silkeborg: Et stærkt kritisk bekymringsbrev blev tirsdag eftermiddag sendt til regionsrådet og regionens MED-udvalg fra i alt 220 frustrerede medarbejdere fra Regionshospitalet Silkeborg.

Bekymringsbrevet er en alvorlig kritik af hospitalsledelsen for Hospitalsenhed Midt, der dækker hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Neurocenter.

Det er fyringen af overlæge og leder af Diagnostisk Center i Silkeborg, Ulrich Fredberg, samt uroen på børneafdelingen i Viborg, der har fået de ansatte til at reagere.

Vi skriver for at fortælle jer, at arbejdsmiljøet på Regionshospitalet Silkeborg er alvorligt truet, og vores bekymring for, om det på nogen måde kan genetableres under den nuværende hospitalsledelse, er hastigt stigende.

Sådan står der som det første i brevet. Herefter rettes blikket fra Silkeborg mod Viborg, hvor hospitalsledelsen har været en del af konflikten mellem børneafdelingens afdelingsledelse og de resterende ansatte.

Det er med dyb bekymring, at vi nu fra sidelinjen er vidner til håndteringen af en konflikt på børneafdelingen i Viborg. I en pressemeddelelse skælder hospitalsledelsen 87 medarbejdere ud, fordi de har rejst sagen og gjort offentligheden opmærksom på deres bekymring. Samtidigt roser hospitalsledelsen sig af, at de nu har håndteret konflikten godt til trods for, at den jo ikke var løst, selvom hospitalsledelsen havde oplyst noget andet til regionsrådet. Hospitalsledelsens ageren kan kun tjene til at optrappe en allerede fastlåst konflikt. Når 87 medarbejdere henvender sig med et bekymringsbrev, bør hospitalsledelsen være ydmyg, lyttende og tage sine medarbejderes bekymring seriøst.

Annonce

Ledelsen optrapper konflikterne

De ansatte bag bekymringsbrevet søger stadig en acceptabel forklaring på Ulrich Fredbergs fyring, og det fylder en del i brevet.

Blandt andet beskrives hospitalsledelsens pressemeddelelse kort før fyringen af Fredberg som en "historisk uprofessionel pressemeddelelse". Der understreges i brevet, at der kunne have været fundet mange andre løsninger i forhold til Ulrich Fredberg, og at det er urimeligt, at han blev fyret. At han havde været leder i 19 år uden større samarbejdsproblemer bruges som argument for en hovedløs fyring.

Medarbejderne fra Silkeborg mener yderligere, at hospitalsledelsen kunne have undgået konflikt, frustrationer og store konsekvenser, hvis de tre medlemmer af hospitalsledelsen "havde mestret en professionel ledelsesmæssig konflikthåndtering".

... Vi vil derfor tillade os at mene, at hospitalsledelsen har ansvaret for, at børneafdelingens personale måtte gå via en advokat og medievejen for at få opmærksomhed på deres udfordringer. Overordnet må vi konstatere, at i de tilfælde af konflikter, der har været og er på hospitalsenheden, har hospitalsledelsen udvist en adfærd, hvor de unødigt optrapper konflikter, i stedet for at forebygge og nedtrappe. Det kan hverken borgere i regionen eller vi som medarbejdere være tjent med.

Hospitalsledelsen for Hospitalsenhed Midt består af hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen, lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen og sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce