Annonce
Mad og drikke

Opskrift: Fiskens fiskefrikadeller

Skagen Fiskerestaurants fiskefrikadeller. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Det skal du bruge (til 20 styk):

1 kg fiskefars (kun hvid fisk - fra din lokale fiskehandler)

300 g hakkede løg

1 fed hvidløg, hakket

Cirka 350 g mel

2 æg

Hvid peber

Cirka 3 dl fløde

Sådan gør du:

Fiskefarsen røres sej med salt og peber - tilsæt mel.

Herefter røres løg, hvidløg og fløde i. Til slut æggene.

Farsen må endelig ikke røres for længe eller ved for høj hastighed.

Efter æggene er tilsat, er det vigtigt, at farsen kun lige samler sig. Den kan med fordel hvile i et par timer.

Servér fiskefrikadellerne med løgkompot og godt rugbrød.

Annonce

Løgkompot

Det skal du bruge:

1 kg løg

3 dl vand

6 cl eddike

2 dl hvidvin

100 g sukker

10 g salt

Laurbærblade

Hvid peber

Cremefraiche, mayonnaise og grov sennep (cirka 1 stor spsk. af hver)

Sådan gør du:

Løg pilles, halveres og skæres i skiver fra rod til top.

Kog løgene, til de er møre, i de resterende ingredienser.

Rør med jævne mellemrum, for at alle ingredienserne bliver møre samtidig, og tjek konsistensen.

Når de er møre, sigtes de og køles ned til køleskabstemperatur.

Løgene vendes sammen med cremefraiche, mayonnaise og grov sennep.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce