Annonce
Rundt om Viborg

Optakt til menighedsrådsvalget er på vej i Vestfjends

Der holdes orienteringsmøder forud for menighedsrådsvalget i Vestfjends Pastorat sidst i juni. Blandt andet her i Sognehuset i Vridsted den 24. juni. Arkivfoto: Morten Dueholm
I slutningen af juni holder Vestfjends Pastorat orienteringsmøder forud for menighedsrådsvalget i efteråret - et valg der gennemføres efter en ny valglov.
Annonce

Vestfjends: Der skulle egentlig have været holdt orienteringsmøder forud for efterårets valg til landets menighedsråd den 12. maj, men på grund af corona-situationen er de møder naturligvis blevet udsat.

Men samfundet er ved at nærme sig det normale igen, og nu har man i Vetsfjends Pastorat sat datoer på orienteringsmøderne. På orienteringsmødet skal menighedsrådene blandt andet orientere om arbejdet i den forløbne funktionsperiode, om de kommende opgaver, datoer og regler for valgforsamlingen samt antallet af kandidater, der skal vælges til menighedsrådet. Der er ikke opstilling af kandidater på orienteringsmødet.

I Vestfjends Pastrorat indleder man rækken af orienteringsmøder med Iglsø og Vridsted sogne den 24. juni. I Iglsø Sogn foregår det på Fjandbohus fra klokken 18.00, og i Vridsted er det i Sognehuset klokken 19.00.

Derefter følger Sdr. Resen sogn i Sdr. Resen Forsamlingshus, og det er torsdag den 25. juni fra klokken 19.00.

Endelig kommer orienteringsmøderne for Fly og Vroue sogne - i begge tilfælde er det torsdag den 30. juni. I Fly foregår det i Borgerstuen fra klokken 18.00, og i Vroue sker det i Konfirmandstuen altså ligeledes den 30. juni, og det er fra klokken 19.00.

"Vi holder et oplæg ifølge ovenstående, og en af præsterne deltager i en del af mødet. Der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål", lover man på Vestfjends Pastorats hjemmeside.

Annonce

Ny fremgangsmåde

Kandidaterne til valget opstilles og vælges ikke til orienteringsmøderne. Det sker på selve valgdagen - kaldet valgforsamlingen - og det er den 15. september i år.

Menighedsrådsvalget 2020 foregår efter en ny procedure, der blev effektueret med en ny valglov, der trådte i kraft ved årsskiftet. Med den ny lov finder valget til menighedsrådene sted efter en generalforsamlings-agtig fremgangsmåde. Det vil sige, at der ikke længere opstilles lister på forhånd, men at menighedsrådsmedlemmerne vælges på stedet til valgforsamlingen den 15. september ved anonym stemmeafgivning. Dermed opstilles og vælges de nye menighedsrådsmedlemmer samme aften.

Menighedsrådene landet over varierer i størrelse og kan bestå af mellem 5 og 15 medlemmer, lige som nogle råd dækker flere sogne. Menighedsrådsmedlemmerne vælges for fire år ad gangen, og de nye råd tiltræder den første søndag i advent. I år er det søndag den 29. november.

Der er tilmelding til orienteringsmøderne af hensyn til maden. Nærmere infomation om tilmeldingen kan findes på Vestfjends Pastorats hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Regulering af landbruget går for vidt

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce