Annonce
Viborg

Optimisme i skoleverdenen: Tro på genåbning

Gymnasieeleverne savner den virkelige skoleverden.
Viborg Kommunes skolevæsen er klar til at åbne, men der er usikkerhed om, hvorvidt mellemtrinnet er med.

Viborgegnen: Viborg Kommune har de senere år søgt sammen med Østjylland i flere og flere sammenhænge, men det har corona-virus og Danmarks Statistik heldigvis ikke opdaget.

Så når regeringens corona-eksperter anbefaler, at de næste genåbningskridt bør tages i det vestjyske, skal Viborg være glad for at dele skæbne med den landsdel.

Det gør i hvert fald Viborg Kommunes direktør inden for børne- og ungeområdet Søren Aakjær.

- Vi er klart til at åbne den 1. marts, og vi er klar til at foretage de test, som vi skal, siger han.

Han er imidlertid usikker på, om skolernes elever på mellemtrinnet også kommer tilbage.

- Sådan er det ikke lagt frem indtil videre, men jeg noterer mig, at sundhedsministeren har sagt, at der måske kan åbnes mere i eksempelvis Vestjylland. Sker det, er vi også klar til at løfte den opgave, siger Søren Aakjær.

Annonce

Håb på gymnasierne

Den gradvise genåbnings første skridt omfatter sandsynligvis også afgangseleverne på ungdomsuddannelserne, og det er en gruppe unge, som i den grad trænger til at mødes med klassekammeraterne, vurderer rektor på Viborg Gymnasium Lene Klemensen Gade.

- Behovet er ekstremt stort. Vi er sådan set ikke stressede i forhold til prøver og eksamen, for den del er der styr på. Behovet er stort for at sikre elevernes trivsel, siger hun.

Så håbet for, at eleverne kan komme tilbage måske allerede i næste uge, er stort.

Kommunerne har - eller får det i hvert fald hurtigt - styr på, hvorledes de mange test skal foretages på skoleelever og ansatte.

Den del er der mindre styr på inden for ungdomsuddannelserne eller for den sags skyld de videregående uddannelser, for på disse områder er det ikke kommunerne, der har bolden.

- Vi ved ikke, om det bliver test, vi selv skal foretage. Der er jo store forskelle på testmetoderne. Nogle vil vi nemt kunne uddanne folk til, mens det er mere kompliceret med andre metoder, siger Lene Klemensen Gade.

Onsdag forventes det, at alle bliver klogere. Det vil ske efter det varslede pressemøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce