Annonce
Viborg FF

Opvisning af Viborg FF - knuser Esbjerg med 4-0 i topkamp

Viborg FF kom et stort skridt nærmere Superligaen fredag aften. Det blev til en fejende flot 4-0-sejr over Esbjerg fB i topkampen på Energi Viborg Arena.

Fodbold: Viborg FF's spillere kunne fredag aften løbe på banen med et forspring på otte point til Esbjerg fB i ryggen, og samtidig kunne hjemmeholdets spillere glæde sig over, at det ville være i hvert fald foreløbigt sidste gang, at de skulle optræde for et nærmest mennesketomt stadion.

Til den næste hjemmekamp mod FC Helsingør den 30. april er det nemlig igen tilladt at lukke fans ind på tribunerne, og Viborg FF håber på, at det til den tid kan lykkes at samle 3000 af slagsen til 1. divisions-fodbold på Energi Viborg Arena.

Viborg FF har ellers klaret sig glimrende uden støtte fra tilskuerpladserne og var inden fredagens opgør mod rækkens nummer tre, Esbjerg fB, ubesejret i voldsomme 24 kampe i træk.

Annonce

Den vanvittige stime uden nederlag er nu oppe på 25 kampe! Viborg FF hentede en knusende sejr over Esbjerg i topkampen, og det var med Justin Lonwijk som dobbelt målscorer, mens Sebastian Grønning og Younes Bakiz nettede en enkelt gang.

Viborg FF vandt med 4-0 og er nu hele 11 point foran Esbjerg på tredjepladsen med syv spillerunder tilbage.

Justin Lonwijk blev dobbelt målscorer i storsejren over Esbjerg fB. Foto: Johnny Pedersen Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

De farlige dødbolde

Yuriy Yakovenko havde kampens første afslutning efter blot 30 sekunder. Egentlig en fornuftig skudchance, men Esbjerg-angriberen afsluttede forkølet lige på Lucas Lund.

På forhånd havde gæsterne forberedt sig intensivt på Viborg FF's stærkeste våben - standardsituationer - men alligevel blev hjemmeholdet pivhamrende farlig på sit første hjørnespark i kampen efter et kvarters spil.

Christian Sørensen servede bolden ind i panden på Sebastian Grønning, som umarkeret headede videre mod bagerste stolpe, hvor Justin Lonwijk dukkede op og bragte Viborg FF foran med 1-0.

Bedre begyndelse på kampen kunne Viborg FF ikke have ønsket sig.

Esbjerg fB, som stillede op i en 4-5-1 formation, var nu tvunget frem på banen i jagten på den sejr, som vestjyderne havde desperat brug for at holde nogenlunde trit med det grønblusede førerhold. Allerede efter 28 minutter foretog Esbjerg en dobbelt udskiftning. En skadet Kevin Conboy blev pillet ud, mens en tydeligt skuffet Jeppe Brinch også måtte forlade banen.

Et minut senere fik Viborg FF en kæmpe chance. Frederik Brandhof løb sig fri højre side og spillede på tværs til Sebastian Grønning, men han blev i skudøjeblikket nærmest tacklet af en ivrig holdkammerat, Davit Skhirtladze, og så var den mulighed spildt. Sekunder senere generobrede Viborg FF bolden, og Mads Aaquist havde masser af tid og plads til at afslutte behersket, men han tøvede og endte med at sparke halvsvagt mod kassen.

Men så... efter en halv time var det tid til endnu et hjørnespark til Viborg FF. Det blev samme fremgangsmåde, som ved føringsmål. Christian Sørensen slog bolden ind, Lars Kramer rev sig fri og headede mod bagstolpen, og igen stod Justin Lonwijk klar til at sende bolden over målstregen - denne gang med pandebrasken. 2-0 til Viborg FF.

I første halvlegs overtid kunne Davit Skhirtladze have bragt værterne yderligere foran, men fra en position i venstre side af feltet overplacerede han sit følte forsøg mod det lange hjørne.

Stillingen var 2-0 til Viborg FF ved pausen.

Annonce

Udvisning og flere VFF-mål

Lucas Lund røg en tur i græsset kort inde i anden halvleg, da han stødte sammen med en modstander efter en for kort tilbagelægning med brystet fra Frans Putros, men Viborg-målmanden var hurtigt klar igen. Det virkede holdkammeraterne dog ikke helt til at være, og Viborg FF-træner Lars Friis trådte frem på sidelinjen for at opildne sine tropper verbalt.

Det hjalp, og Viborg FF kom hurtigt tilbage i kontrol.

I starten af anden halvleg måtte cheftræner Lars Friis frem til sidelinjen for at få sine spillere tilbage på sporet. Foto: Johnny Pedersen

Der var ikke optræk til de store chancer i de første 15-20 minutter af anden halvleg. Til gengæld modtog Jeppe Grønning en advarsel for et frispark begået bagfra, og kort efter måtte Esbjerg-profilen Joni Kauko humpe fra banen og lade sig udskifte efter en bleg indsats. Gæsterne benyttede lejligheden til endnu en udskiftning, og et par minutter senere byttede Lars Friis rundt for første gang. Younes Bakiz blev sendt på banen i stedet for Mads Aaquist.

I det 67. minut kom anden halvlegs dramatiske højdepunkt. Esbjerg-anfører Rodolph Austin faldt til jorden inde i feltet i forsøget på at få et straffespark. Det fik han ikke. Han fik derimod et gult kort for film, og da han havde en advarsel i forvejen var det farvel og tak til Austin.

Fem minutter efter udvisningen kom Sofus Berger på banen i stedet for den dobbelte målscorer Justin Lonwijk, og ikke længe efter blev hjemmeholdets føring udbygget. I en hurtig omstilling blev Davit Skhirtladze overlappet af Christian Sørensen, som løftede bolden ind midt for mål, hvor Sebastian Grønning steg kraftfuldt til vejrs og headede Viborg FF på 3-0.

Og det blev vildere endnu. Efter et langt indkast fra Christian Sørensen dumpede bolden i det 83. minut ned til Younes Bakiz, som via en Esbjerg-fod sparkede bolden i nettet. 4-0 til hjemmeholdet.

Mere blev der ikke scoret, og Viborg FF ligner i den grad en oprykker til Superligaen.

Kampen i tal

Viborg FF - Esbjerg fB 4-0 (2-0)

Fodbold, 1. division

Mål: 1-0 Justin Lonwijk (15.), 2-0 Justin Lonwijk (30.), 3-0 Sebastian Grønning (77.), 4-0 Younes Bakiz (84.)

Gule kort: Sebastian Grønning, Jeppe Grønning (VFF), Joni Kauko, Rodolph Austin, Jakob Ankersen (EfB)

Rødt kort: Rodolph Austin (EfB)

Dommer: Jesper Nielsen

VFF: Lucas Lund - Frans Putros, Lars Kramer, Mads Lauritsen (85. Lorenzo Gordinho), Christian Sørensen (85. Tobias Bech) - Mads Aaquist (63. Younes Bakiz), Jeppe Grønning, Justin Lonwijk (72. Sofus Berger) - Frederik Brandhof, Sebastian Grønning, Davit Skhirtladze (85. Ibrahim Said)

Der kunne jubles igennem flere gange på Energi Viborg Arena. Foto: Johnny Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stor fed camembert af lyd i Tinghallen

Sport

Se video: Gode finalefornemmelser hos Viborg HK inden afgørende DM-semifinale

Annonce