Annonce
Viborg FF

Opvisning på hjemmebane: VFF knuste Fremad Amager

Viborg FF udspillede Fremad Amager og vandt 5-0. Foto: Morten Pedersen
Viborg FF var i forrygende spillehumør fredag aften og udspillede totalt gæsterne fra Fremad Amager. 5-0 vandt hjemmeholdet efter en bragende flot indsats.

Viborg: Jacob Neestrup knytter næven. Der er spillet 29 minutter af hjemmekampen mod Fremad Amager, og han har lige set sit hold vinde bolden på udeholdets banehalvdel efter et perfekt kollektivt pres.

Minuttet efter glider anfører Jeppe Grønning på knæene hen over det våde græstæppe med et kæmpe målsmil på læberne. Han har lige hamret Viborg FF foran med 3-0.

Første halvleg fredag aften blev en opvisning fra hjemmeholdets side. Allerede efter halvandet minut trykkede Alexander Fischer godt af fra distancen og indikerede, at Viborg FF var kommet på banen for at dominere.

Samme Fischer sendte efter 13 minutter et perfekt indlæg ind i banen på Christian Sivebæk, som ved bagerste stolpe headede bolden i nettet til 1-0.

VFF fortsatte med at skabe chancer. Alassana Jatta var decideret fremragende som forreste angriber, hvor han flere gange vandt bolden i nærheden af Fremad Amagers felt og i øvrigt fungerede som en boldfast og teknisk stærk opspilsstation.

Efter 26 minutter slog han selv til foran mål, da Jeff Mensah servicerede ham med en præcis tværaflevering fra højre side af feltet.

Fremad Amagers spillere var rundtossede og kunne slet ikke finde fodfæste, og det kunne snildt være blevet til mere end 3-0 ved pausen til Viborg FF.

For eksempel havde Christian Sivebæk en kæmpe chance alene med udeholdets usikre målmand Nicklas Dannevang, men Sivebæk valgte uden held at chippe bolden i stedet for at afslutte hårdt.

- Jeg har kun ros til overs for spillerne. Vores første halvleg var jo gennemført på alle ledder og kanter. Jeg ved godt, at vi kan spille rigtig god fodbold. Jeg ved godt, at vi kan være kombinationsstærke. Jeg ved godt, at vi kan presse højt. Det gjorde vi i dag, sagde VFF-træner Jacob Neestrup efter kampen.

- Vi var også meget mere direkte på vores omstillinger, når vi erobrede bolden, og balancen i vores spil var rigtig god i første halvleg, mens anden halvleg blev, som den blev. Vi var stadig farlige, men måske lidt for passive, men det er klart, at resultatet også spillede ind, sagde VFF-træneren.

Annonce

Kampen i tal

Viborg FF - Fremad Amager 5-0 (3-0)

Fodbold, 1. division

Mål: 1-0 Christian Sivebæk (13.), 2-0 Alassana Jatta (26.), 3-0 Jeppe Grønning (30.), 4-0 Jeff Mensah (65.), 5-0 Frederik Brandhof (90.)

Advarsler: Frederik Brandhof (VFF)

Tilskuere: 2480

VFF's startopstilling (4-3-3): Ellery Balcombe - Alexander Fischer, Lars Kramer, Nikko Boxall, Christian Sørensen - Frederik Brandhof, Jeppe Grønning, Jakob Bonde - Jeff Mensah (81. Shelove Achelus), Alassana Jatta (54. Mikkel Agger), Christian Sivebæk (68. Tobias Bech)

Ren ydmygelse

Viborg FF fortsatte med at styre begivenhederne i begyndelsen af anden halvleg. Den skarpe højre side med Alexander Fischer og Jeff Mensah kombinerede fikst, inden sidstnævnte fandt Brandhof i feltet, men han måtte se sin afslutning reddet.

Ni minutter inde i anden halvleg forlod Alassana Jatta banen til højlydte klapsalver og blev erstattet af Mikkel Agger. Der var fansang til Jatta og highfive fra trænerteamet, og en træt angriber kunne sætte sig på bænken.

- Jatta er bare en god spiller med et kæmpe potentiale. Han er 20 år og er igen kommet til et nyt land - og han lærer hurtigt. Og vi skal huske på, at det her ikke er hans favoritposition, sagde Jacob Neestrup.

Kan det ikke blive det?

- Ikke hvis han er bedre på en anden position, men han kan spille alle tre af de forreste pladser. Lige nu halter han stadig lidt efter fysisk i forhold til, hvor vi gerne vil have ham hen, og han bliver slidt på de tunge efterårsbaner. Så der er et stykke, før han kan spille 90 perfekte minutter, men det må vi leve med, sagde Jacob Nestrup.

Jattas afløser Mikkel Agger var et par håndfulde minutter senere tæt på at blive noteret for en assist. En fin brysttæmning blev efterfulgt af en følt aflevering til Christian Sivebæk, som skød over mål.

Kampen ramte herefter en mindre død periode, inden det hele eksploderede igen. Alexander Fischer fangede Fremad Amagers forsvar med et løb fra centralt i banen og ud bag udeholdets venstre back.

Fischer modtog bolden med masser af plads, og sendte den ind i panden på Christian Sivebæk, som headede i jorden mod det lange hjørne. Dannevang halvklarede og så fulgte Jeff Mensah årvågent op og sparkede Viborg FF foran med 4-0.

"Nicklas Dannevang, Nicklas Dannevang. Sebastian John er bedre end Nicklas Dannevang", sang VFF-fansene på sydtribunen hånligt ned mod Fremad Amagers målmand og henviste til den tidligere VFF-keeper, som sad på udeholdets bænk.

Regnen begyndte herefter at vælte voldsomt ned over banen på Energi Viborg Arena - så meget at fansenes sang nærmest druknede - men træner Jacob Neestrup insisterede på at blive ude i sit felt for at dirigere sine tropper og nyde spillet på nærmeste hånd.

Han kunne se Jakob Bonde tackle bolden frem til Jeff Mensah, som pludselig var helt blankt midt for mål, men Mensah afsluttede langt over og tog sig til hovedet.

Men der kom en scoring mere. Mikkel Agger fandt Frederik Brandhof, som med endnu et energisk løb splittede gæsternes forsvar og udplacerede målmanden. 5-0 til Viborg FF.

Storsejren sendte Viborg FF op på førstepladsen i 1. division a point med både Vejle Boldklub og FC Fredericia.

Anfører Jeppe Grønning nettede til 3-0.
Jeff Mensah var i hopla på Energi Viborg Arena.
Alassana Jatta gjorde et stærkt stykke arbejde som forreste angriber.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Christian Sørensen efter to kampe og et point: - Lang pause er ingen undskyldning

Annonce