Annonce
Kultur

Orlaprisen til Ulstrup-forfatter

Jane Susanne Andersen mødte op i Ulstrup Billedskole med en kage, som hendes veninde Sara Mols Græsborg har bagt. Privatfoto
Jane Susanne Andersen får Orla-prisen for sin bog Hybenhjerte
Annonce

Ulstrup: Eleverne i Ulstrup Billedskole fik sig en overraskelse mandag, da deres lærer Jane Susanne Andersen kom med kage. Det var dog ikke en hvilken som helst kage, det var en Orlaprisen-kage.

Anledningen var, at Jane Susanne Andersen har vundet Orlaprisen for sin bog "Hybenhjerter", og kagen var bagt af hendes veninde Sara Mols Græsborg, som deltog i tv-programmet Den store bagedyst i 2018.

Der er fire Orlapriser, som uddeles af DR Ultra. Jane Susanne Andersen vandt i kategorien 'Den bog, man ikke kan lægge fra sig'. Priserne blev uddelt efter en afstemning på nettet.

- Det er både fantastisk og overvældende at få prisen. Jeg troede, at bogen levede sit eget stille liv, men jeg kan se, at mange børn har læst den, og den er blevet brugt i undervisningen på mange skoler, siger Jane Susanne Andersen, som både er glad, overrasket og en smule forvirret.

Hun fik prisen overrakt før weekenden, men det var hemmeligt indtil mandag morgen. Hemmeligt var det også, da DR Ultra redaktionen dukkede op på forfatterens bopæl i Ulstrup.

- Pludselig stod der en "politimand" i døren og fortalte, at der i øjeblikket er mange indbrud i området. Han kom ind i stuen og spurgte, om vi vidste noget om det. Han pegede på vores reol, hvor der lå mange mobiltelefoner. Jeg sagde, at det var børnenes og min egen. Så pegede han på en lampe, og spurgte hvor den kom fra, fortæller hun.

- Jeg vidste, at det ikke var vores lampe, men jeg var ret forvirret. Han gik udenfor for at ringe, og jeg for rundt i stuen og spurgte min mand, om han vidste, hvor de mange telefoner kom fra. Pludselig stod "politmanden" igen i stuen - nu med med kamerafolk, fortæller hun stadig en smule ør over overraskelsen, som hendes mand Flemming havde hjulpet med.

- "Politimanden" var en af DR Ultras værter, men jeg ser ikke programmet særlig tit, så jeg kunne ikke genkende ham, tilføjer Jane Susanne Andersen.

Hun debuterede i 2014 med børneromanen "Noans mærke", som er en underholdende og uhyggelig bog om venskab, vrede, mod og uhyrer. Foruden at være forfatter og leder af Ulstrup Billedskole og arbejder hun som freelanceunderviser og billedkunstner.

Ialt blev der foreslået 163 bøger til konkurrencen. 20 blev nomineret i fire forskellige kategorier. Bøgerne skulle være af en dansk forfatter og udgivet fra sommeren 2017 til sommeren 2019.

Orlaprisen er opkaldt efter forfatteren Ole Lund Kirkegaards bybølle, Orla Frøsnapper. Han har været en del af bogprisens identitet, siden den blev uddelt for første gang for 14 år siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce