Annonce
Viborg

Over 1100 viborgensere skønnes at have diabetes uden at vide det

Den 14. november er det Verdens Diabetesdag, hvor Diabetesforeningen opfordrer alle til at blive testet for sygdommen. Arkivfoto: Morten Germund/Ritzau Scanpix
Hvis man kender sin risiko for at udvikle sygdommen type 2-diabetes, er der meget, man kan gøre for at forebygge den. Derfor opfordrer Diabetesforeningen alle til at lade sig teste torsdag den 14. november, der er Verdens Diabetesdag.

Viborg: Statistisk set går 1148 personer i Viborg Kommune rundt med type 2-diabetes uden at vide det. Samtidig skønnes 5738 personer i kommunen at have prædiabetes, som betyder, at de har meget høj risiko for at udvikle sygdommen.

Type-2 diabetes udvikler sig som regel langsomt, og derfor opdager de færreste sygdommen i tide.

- Type 2-diabetes er en alvorlig sygdom, som på længere sigt kan medføre amputationer eller livstruende følgesygdomme som blodpropper og nyresvigt. Men ved at opdage type 2-diabetes i tide kan man forebygge de farlige følgesygdomme, lyder det fra Diabetesforeningens forskningschef Tanja Thybo.

Derfor sætter Diabetesforeningen hvert år til Verdens Diabetesdag den 14. november fokus på tidlig opsporing af sygdommen. Flere end 30.000 danskere deltog sidste år på diabetesdagen i en risikotest, hvor mere end halvdelen blev anbefalet at søge læge på grund af høj risiko for sygdommen.

Igen i år har viborgenserne og resten af danskerne muligheden for at tage Diabetesforeningens risikotest, der består af syv simple spørgsmål, som placerer folk i en risikogruppe. Testen er udviklet af forskere på Diabetes Research Centre på Leicester Universitet i England.

I Viborg Kommune har man mulighed for at deltage i følgende arrangementer på Verdens Diabetesdag den 14. november:

Overlund Apotek - klokken 9-17.30

Sundhedscenter Viborg - klokken 8-14

Vestervang Apotek - klokken 9-17.30

Viborg Løve Apotek - klokken 9-17.30

Viborg Rådhus Apotek - klokken 9-17.30

Viborg Svane Apotek - klokken 8-21

Bjerringbro Apotek - klokken 9-17

Hammershøj Apotek - klokken 9-17.30

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce