Annonce
Viborg

Over 1800 børn er klar til VM i totalhåndbold

Onsdag er over 1800 børn fra kommunens 4. og 5. klasser klar til at give den gas til VM i Totalhåndbold. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Onsdag deltager over 1800 børn fra 28 forskellige skoler rundt i kommunen i Viborg Mesterskaberne i totalhåndbold, der foregår i stadionhallerne og i Bjerringbro Idrætspark.

Viborg: For femte år i træk indtager kommunens 4. og 5. klasser Viborg Stadion Center og Bjerringbro Idrætspark, når årets Viborg Mesterskaber i totalhåndbold finder sted onsdag.

I alt er 1883 børn fra 28 forskellige skoler tilmeldt dagen, hvor der konstant spilles håndbold i de mange haller i fem timer i træk.

- VM i totalhåndbold er jo en måde at lave et samarbejde mellem idrætsforeningerne og skolerne i kommunen og på den måde skabe sunde fællesskaber. Eleverne får mulighed for at styrke deres sammenhold og samtidigt få nye relationer. Her er eleverne sammen om noget større, fortæller tovholder Jens Steffensen, der også kan fortælle, at 1883 deltagere er ny rekord.

- Vi har simpelthen lavet ny rekord, og det kan vi kun glæde os over. Vi sender en tanke til Flemming (Pyro Jensen, red.) fra Mønsted, for det er hans idé, det hele er vokset ud af.

Håndboldkampene foregår på mindre baner på tværs af den klassiske bane, så der kan være flere kampe i gang på samme tid, deraf navnet totalhåndbold. På den måde kan børnene få spillet så meget håndbold som muligt uden for lange pauser.

Annonce

Besøg af idolerne

De mange håndboldglade børn får i løbet af dagen fint besøg af professionelle håndboldspillere fra både Viborg HK og Bjerringbro-Silkeborg Håndbold.

Ifølge tovholderen er det fra Viborg HK Pauline Bøgelund og Anna Kristensen, der er klar til at skrive autografer og tage selfies i de grønne spillertrøjer, mens det fra herreligaen er Sebastian Skube og Kasper Larsen, der kommer på et sjældent besøg i stadionhallerne.

Dommere og tidtagere til dagens mange kampe er ældre elever fra Hald Ege Efterskole, Nordre Skoles eliteklasse og Egeskovskolen i Bjerringbro.

- På den måde får de ældre og yngre elever også en relation til hinanden, mens alle har en sjov dag i idrættens tegn. Det er endnu et socialt aspekt i det, konstaterer Jens Steffensen.

VM i totalhåndbold er et samarbejde mellem DGI, Jysk Håndbold Forbund, Viborg Idrætsråd og Generation Handball.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Professor ansat som institutleder

Viborg HK For abonnenter

Stregspiller fra 2. divisionsholdet stiller sig i ligaholdets tjeneste - midlertidigt

Annonce