Annonce
Viborg

Over gaden på vej mod en succes

Team jobspor. Fra venstre er det Ebbe Lind, Axel Zabell, Camilla Rosenkilde, Sille Nielsen, Lillian Vester, Karina Sørensen og Majbrit Nørgaard. Foto: Morten Dueholm.

Nyt team hjælper unge i arbejde med et vedholdende kærligt skub i ryggen.

Viborg: "Vi er blevet meget gladere for vores arbejde, fordi vi er sammen, og fordi vi synes, vi er en succes."

Sådan beskriver tillidsmand og sagsbehandler Karina Sørensen det eksperiment, hun er en del af i Viborg Kommune.

Det drejer sig om et opgør med mange års målstyring på job-området. Tal for samtaler og ansøgninger har været målet i sig selv, men det virkede ikke på et stigende antal unge, som kom til at leve et indholdsløst liv på enten kontanthjælp eller den endnu dårligere uddannelsesstøtte.

På et tidspunkt havde Viborg Kommune 2000 unge, som gik derhjemme på en forkert livsbane, og noget måtte gøres. En lille gruppe sagsbehandlere og jobkonsulenter blev rykket ud af rådhuset og sendt over gaden i deres eget miljø i et ledigt kontorhus. Navnet er "Jobspor".

Et kærligt skub

Der er fire sagsbehandlere: Camilla Lund Rosenkilde, Karina Sørensen, Louise Nørregaard Brannet og Sille Viktoria Pia Nielsen. Og de arbejder tæt sammen med jobkonsulenterne Axel Zabell, Ebbe Lind, Lilian Olesen Vester og Majbrit Nørgaard Christensen.

Hos dem skal man ikke trække et nummer. Man bliver modtaget af mennesker, som har kaffe på kanden, god tid og engagement i den enkelte. Ideen er at give de unge, der bliver erklæret klar til uddannelse eller aktivering i virksomheder, et personligt, vedholdende og kærligt skub ind i meningsfyldt beskæftigelse og selvforsørgelse.

- De unge skal føle, at vi oprigtigt er interesseret i at hjælpe dem. Vi er altid til at få fat på, vi skaber hygge, vi har her et varmt fællesskab som kolleger, og vi står sammen om opgaven. Det er fuldstændig anderledes end tidligere, hvor man godt kunne komme ud for at blive ringet op af en af de unge, og man slet ikke kunne huske, hvem han var. Det var så pinligt og slet ikke tilfredsstillende, fortæller gruppen, der godt er klar over, at uden succes har deres sammenhold ingen fremtid.

Derfor er de stolte af de resultater, de har opnået siden 1. januar i år.

Annonce

Stort netværk

I løbet af 2017 er målet, at de skal have 120 unge i gang med uddannelse eller aktivering, og foreløbig har omkring 100 unge været under deres vinger.

Allerede nu er 21 kommet i ordinært arbejde, mens 63 er kommet i gang med en uddannelse. Det er langt bedre resultater end før, projektet blev sat i gang.

- Vi stopper ikke med at have kontakt til de unge, bare fordi de er kommet i aktivering eller uddannelse. Nej, her er tale om unge, ofte med en diagnose, som har brug for fortsat støtte til at blive selvkørende. Vores hjælp kan dreje sig om alt fra en samtale om en svær situation til at få oprettet en lønkonto, fortæller de ansatte i "Jobspor".

De har et stadig større netværk af virksomheder, som er parat til at tage de unge i praktik - også med det mål at ansætte dem bagefter.

"Jobspors" konsulenter lægger vægt på en tæt og uformel kontakt til de arbejdsgivere, som tager de unge i et aktiveringstilbud. Og de har mulighed for en ekstraordinær hjælp til den unge. Nogle gange drejer det sig for eksempel om et truckkørekort, som skal på plads. Hvis det giver mening for en fremtidig beskæftigelse, er det god "forretning" for kommunen at investere i, at den unge kan forbedre sine muligheder for at passe et rigtigt job fremover.

Annonce
Viborg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Viborg FF For abonnenter

Genlæs livebloggen: Viborg FF lammetævede AaB i Aalborg

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Så kom sejren - Viborg FF tævede AaB i vanvittigt målorgie

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Flyvende hollændere og mange andre gode Viborg-præstationer

Sport

Spillere tager afstand fra stenkast mod fanbus

Livsstil

Ambulancer er under hårdt pres, men udrykninger til livstruende tilfælde holder tiden

Debat

Slår for mange børn sig på vores folkeskole?

Viborg For abonnenter

Kloge Camille brugte flere ungdomsår isoleret på værelset: Nu knokler hun i timevis med den ko-passion, hun fik ro til at finde

Viborg FF

Fodboldbrag i Aalborg: Viborg-fans angrebet med sten

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

De pårørende er underrettet: Det var en 29-årig mand fra Tjele, der mistede livet på Kjellerupvej - vidner så ham slingre

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Rundt om Viborg For abonnenter

Lokal politiker er optimist: Hjarbæk Fjord vil med de rigtige løsninger få det bedre over de kommende 10-15 år

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: Stor spænding inden sidste runde

Viborg

Salg af byggegrunde: Rekorden er - nok - slået

Annonce