Annonce
Viborg

Over tre millioner kroner til udvikling af 3D-print - lokalt projekt har hjulpet til

På Aarhus Universitetshospital er en sundhedsingeniør allerede ansat til at lave 3D-printede knogler. Foto: Jens Thaysen
3,35 millioner kroner er blevet bevilget til udviklingen af 3D-print i sundhedsvæsenet, efter at Dansk Center for Rygmarvsskade sammen med Aarhus Universitetshospital har været i gang med at undersøge mulighederne i den 3D-printede verden.
Annonce

Viborg: Det er spændende og nyttige resultater af et større projekt om 3D-print i sundhedssektoren, der har fået Sundhedsinnovationspuljen til at bevilge 3,35 millioner kroner til udvikling og øget kapacitet af den 3D-printede verden i Region Midtjylland.

I fremtiden skal det blive til gavn for både patienter, kirurger, terapeuter og andet sundhedspersonale.

Hospitalsenhed Midt har gennem Dansk Center for Rygmarvsskade i Viborg undersøgt og efterprøvet flere af mulighederne for 3D-print som hjælpemidler sammen med Test og Udviklingscenter for Velfærdsteknologi, Center for Industri og Region Midtjyllands Koncern Kommunikation. Også Aarhus Universitetshospital har spillet en stor rolle i projektet.

Regionsrådet har derudover bevilget yderligere 1,85 millioner kroner til næste skridt i udviklingen. De penge skal blandt andet gå til ansættelse af en 3D-print ingeniør og indkøb af nyt printerudstyr.

- Vi vil opsøge langt flere cases på tværs af regionen og i samarbejde med læger, sygeplejersker og andet sundhedsfagligt personale starte udviklingsprojekter, hvor 3D-printede løsninger kan hjælpe de enkelte patienter. Vi tror meget på 3D-print som fremtidens teknologi, så vi får også indkøbt nyt printerudstyr, som giver os et højt internationalt niveau på området. Samtidig vil vi undersøge, hvor og hvordan 3D-print bedst organiseres i regionen i fremtiden, siger Peter Wiborg Astrup, centerleder for Test- og Udviklingscenter for Velfærdsteknologi.

Derudover har Aarhus Universitetshospital fået 1,5 millioner kroner til udviklingen af 3D-print.

Vestdansk Center for Rygmarvsskade i Viborg har medviket til undersøgelsen. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce