Annonce
Sport

Overblik: Lokale trænere har ikke stor tro på mere divisions-håndbold

Divisionshåndbolden har ligget død i månedsvis. (Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix)
Divisionshåndbolden har været på pause i månedsvis nu. Vi har snakket med trænerne for Viborg FH's herrer, Søndermarkens kvinder og Aalestrups herrer for at høre, hvad de tænker om en mulig genoptagelse af sæsonen, og hvordan humøret er i spillertruppen.
Annonce

Håndbold: Håndbolden kører på fuld drøn i Danmarks to bedste rækker, og både de kvindelige og mandlige landshold har foldet evnerne ud foran massevis af seere.

Men andre steder er sporten gået helt i stå.

De harpiksindsmurte bolde er låst væk og hallerne ligger øde hen hos de lokale divisions-håndboldklubber. Som en konsekvens af nationale restriktioner er det efterhånden et kvart år siden, at de har kunne mødes på træningsbanen eller tørne ud i kamp.

I starten af december lavede folkebladet en artikel, hvor vi spurgte de respektive divisionsklubber i lokalområdet om, hvordan de klarede sig under nedlukningen. Det er efterhånden to måneder siden. Derfor har vi endnu en gang forsøgt at danne os et overblik over, hvordan det står til i klubberne.

Her er der blandt andet forskellige holdninger til, hvorvidt at sæsonen skal afblæses. Allesammen har dog ét til fælles. De savner at mødes og træne håndbold.

1 Oprykningsdrømmene svæver mellem liv og død for Viborg FH

VFH-herrerne dengang de stadig kunne mødes på halgulvet. Foto: Morten Pedersen

Steen Sinding, som er træner for Viborg FH, tilhører utvivlsomt den kategori af trænere, der håber allermest på, at klubberne får lov at spille sæsonen færdig. Han afleverede inden nedlukningen sin klub på ligaens førsteplads - tilmed med en status som ubesejret. 

Til sommer stopper han som træner i VFH. Derfor har den indeværende sæson en særlig betydning for ham.

- Jeg vil så gerne kunne afslutte med at aflevere holdet i 2. division. Det er mit personlige mål.  Jeg har arbejdet for klubben i 10 år, så det arbejde vil jeg rigtig gerne kunne gøre færdigt, siger Steen Sinding. 

Troen på, at sæsonen bliver genoptaget er ikke stor hos Steen Sinding. Han fortæller, at de grundet usikkerheden hverken har en plan a, b eller c. 

- Jeg følger lidt med på håndboldsites og afventer ellers bare udmeldinger. Så må vi reagere på dem, når de kommer. 

- Vi har lagt noget inspiration op til yoga, men ellers skal spillerne passe deres egen træning og holde sig i form, siger Steen Sinding. 

På trods af den gunstige position i tabellen og kærligheden til spillet, så er det dog ikke kun spillet i hallen, som Steen Sinding savner.

- Man spiller jo gerne en holdsport for at have et fællesskab, og for at være sammen med andre. Og det er måske det allermest frustrerende, at vi ikke kan det, siger Steen Sinding. 

2 Søndermarkens IK 2. divisionskvinder holder gejsten oppe med konkurrencer og video-møder

Søndermarkens IK-træner Karin Have. Arkivfoto.

Hos SIK-kvinderne er der heller ikke den store forventning til, at divisionshåndbolden snart får lov til at vende tilbage. Det fortæller træneren for SIKs 2.divisionskvinder, Karin Have. 

- Udsigterne virker lange. Jeg kan ikke se, hvornår vi lige kunne starte igen. Den 28. har været nævnt, men det ved jeg ikke helt, om jeg tror på. Men der er ikke så meget at gøre ved det. Det er sådan det er, siger Karin Have. 

SIK-træneren fortæller, at klubben har arrangeret nogle fælles træningsprogrammer for medlemmerne. Som supplement til det har Karin Have selv taget initiativ til nogle særlige tiltag for 2.divisionskvinderne.

- Jeg har lavet en lille konkurrence, så de kan holde motivationen oppe. Så er det nemmere at få trænet, gået ture og lignende. Det hjælper, at de kan konkurrere lidt mod hinanden, siger Karin Have. 

Hos SIK-kvinderne har man også forsøgt, at erstatte den fysiske kontakt med den virtuelle. 

- Vi har haft indkaldt til et teams-sodavandsmøde, hvor vi har snakket om, hvordan stemningen er rundt omkring i truppen. Det gjorde vi for lige at se hinanden og snakke sammen, siger Karin Have. 

3 Aalestrup-træner krydser fingre for lang opstartsperiode

- Ingen af os har et styrkecenter i baghaven, men vi gør hvad vi kan, siger Jesper Olesen, som er træner for Aalestrup.

- Vi synes, at det er ved at være røvsygt. Vi trænger til at komme i gang igen. Ligeså meget for det sociale, og for at omgås hinanden igen. Men jeg er indstillet på, at der nok kommer til at gå lang tid. Vi krydser hvad vi kan, men det er jo nok ikke den første ting der kommer til at åbne, siger Jesper Olesen, som er træner for Aalestrups 2.divisionsherrer. 

Han frygter, at turneringen slet ikke kommer til at blive genoptaget. Eller en reel frygt er det ikke - faktisk har han det lidt ambivalent med tanken om en turneringsstart. Han håber, at klubberne får lov til, at have en længere opstartsperiode inden de bliver kastet i kamp. 

- Vi har jo ikke lavet håndboldbevægelser i lang tid. Så man kan godt frygte vrid i knæene og lignende. Jeg håber, at der bliver taget hensyn til spillerne - det er trods alt for sjov, at de går til det, selvom det er division. Men vil glæder os selvfølgelig til at kunne komme til at spille bold igen, siger Jesper Olesen. 

Hos Aalestrup-herrerne holdes formen ved lige med løbeture i mindre grupper for de enkelte spillere der bor i samme område.

- Ja, ingen af os har jo et styrkecenter i baghaven, så vi prøver at gøre det, som er muligt. Det eneste vi kan gøre, er at holde fanen højt. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce