Annonce
Læserbrev

Overenskomt. Hvor langt er FOA egentlig nået?

Annonce

Læserbrev: FOA kæmpede for ca. 10 år siden hårdt for at få retten til at indgå overenskomst for deres medlemmer ansat i Vikar Region Midt (VRM). Prisen for denne ret blev skandaløs dårlig for os social- og sundhedsassistenter, da mange ansatte i psykiatrien gik voldsomt ned i løn, idet FOA`s forhandlingsudvalg viste sig at være inkompetent.

For mig betød det en årlig lønforringelse på over 20.000 kr., hvilket man I FOA-Viborg afdeling lovede at få rettet op på. Denne opgave magtede FOA heller ikke, så jeg meldte mig ud af "fagforeningen" nogle år senere, da jeg ikke ønsker at betale for bjørnetjenester.

Hvis FOA er en fagforening, så må den komme ind under kategorien gule fagforeninger!

Jeg har tidligere skrevet et læserbrev med overskriften: "Er FOA en fagforening?" I det læserbrev kritiserede jeg FOA for, at deres medlemmer ansat i VRM som den eneste faggruppe ikke har fået forbedringer ved OK 2018.

Formanden for FOA i Viborg undskyldte sig med, at det ikke har været muligt at opnå en aftale med VRM, der ikke vil forhandle løn med dem. Derfor blev OK 2018 overdraget til hovedorganisationerne, oplyste formanden.

Nu, hvor der er gået mere end 1½ år efter, at OK 2018 er trådt i kraft for alle andre faggrupper, kan formanden for FOA i Viborg så oplyse hvor langt jeres hovedorganisation er nået ved disse forhandlinger?

Forventer FOA at have OK 2018 forhandlet på plads, inden arbejdsmarkedets parter igen skal i gang med at forhandle den næste overenskomst?

Jeg synes, at det er paradoksalt, at FOA for 10 år siden kæmpede hårdt for at få retten til at indgå overenskomst med VRM, og da de opnåede denne ret, så satte de sig på den forkerte side af forhandlingsbordet!

Alt tyder på at FOA ikke rigtig er kommet videre og i dag sætter sig på sine egne hænder, når det gælder OK- forhandlinger for VRM-vikarer! Jeg håber, at formanden for FOA-Viborg afdelingen vil svare på, hvor langt hovedorganisationerne er nået med OK-2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Annonce