Annonce
Sport

Overgangen har været let for yngste U19-spillere

Sofus Berger Brix er glad for muligheden for at spille U19. Foto: Morten Pedersen
Flere af spillerne på Viborg FF's U19-hold har også spillet U17 i denne sæson.

Viborg: U19-hold er generelt kendetegnet ved at have unge spillere på holdet. Hos Viborg FF er flere af spillerne dog noget yngre, end de egentlig behøver at være.

Der er nemlig flere af VFF's U19-spillere, som startede sæsonen på U17-holdet, men i løbet af sæsonen er blevet rykket op for at spille med holdet, som er en årgang over dem.

Da U19-holdet spillede pokalfinale onsdag aften, var fire af spillerne i startopstillingen unge nok til at kunne spille U17-fodbold, men på grund af deres store talent er de rykket op.

En af dem er Sofus Berger Brix, som udelukkende har positive ting at sige om oprykningen.

- Det er bare super fedt at spille med her. Man skal lige vænne sig til tempoet, og der er en del mere fysik, men jeg har været glad for det. Niveauet er højere, og det er helt klart med til at udvikle mig endnu mere, siger han.

Og han er ikke bare med for at lære af de ældre spillere. De seneste kampe er det blevet til startpladser for den hurtige angriber, som fint har kunnet følge med.

Annonce
Mads Søndergaard Clausen (t.v.) nyder godt af det højere niveau med de ældre spillere.

Faldet fint til

Sofus Berger Brix er kun en af de spillere, som henover sæsonen er rykket op. Flere af hans jævnaldrende er også kommet op på U19-holdet.

U17 og U19 har trænet sammen ved flere lejligheder, så overgangen er ikke så svær, som man måske kunne forestille sig. Det fortæller Mads Søndergaard Clausen, som startede på den centrale midtbane i onsdagens pokalfinale.

- De har alle sammen være søde til at tage imod os, og så hjælper det jo også, at vi har trænet med dem nogle gange før. Jeg synes, at der er bedre modstand i U19, så jeg er glad for at prøve det, siger han.

Deres træner, Jakob Mouritsen, fortæller, at han har været glad for de mange unge spillere, som han har med. Især er han imponeret over, at hele fem spillere var med - fire fra start og en på bænken - i en U19 pokalfinale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce