Annonce
Viborg

Overlund Skole slap eleverne fri

Mathias, Natasja og Julie scanner sig frem til opgave 1, der omhandlede kristendommen og påsken.

Viborg-skole og Viborg-firma hev i går 300 elever ud af klasselokalet og ind i fremtidens undervisning. Potentialet er stort for alle parter.

Annonce

Først en, så to og så et par hundrede heliumfyldte, grønne, gule og røde balloner fløj i går til vejrs over Overlund.

Fire lærere mødte op på skolen klokken halv syv om morgenen for at få helium i de mange balloner. Tilsyneladende var det arbejdet værd, og vor herre tog godt imod dem: Vejret var perfekt!

De markerede begyndelsen på den første store test - frugten af et helt års arbejde, og starten på et frugtbart samarbejde mellem den Viborg-baserede virksomhed Codes2Nature og Overlund Skole.

Så snart ballonerne var sendt op, var eleverne løbet afsted - ud til posterne, opgaverne og den nye form for undervisning.

Sammen tog de i går hul på et forløb, der bringer uddannelsen ud i den virkelige verden, og derfor var klasselokalet skiftet ud med de grønne græsarealer og boldbaner mellem skolen og Overlund Hallen.

Flot så det ud, da de mange balloner blev sendt til vejrs. De markerede starten på et jordnært samarbejde. Foto: Preben Madsen.

QR-koder kaldes det, der var gårsdagens undervisningsmæssige omdrejningspunkt. De små, sorthvide mønstre, som enhver nyere mobiltelefon med internetforbindelse og kamera kan scanne, giver adgang til en forunderlig og virtuel verden, hvor kun fantasien sætter grænsen.

I fire og en halv time skulle 300 elever fra Overlund Skoles mellemtrin, det vil sige 4., 5. og 6. klasse, bruge fantasien, kreativiteten samt de små grå, hvor i alt 90 opgaver skulle løses - 30 opgaver for hver klasse.

Det var dansk, det var religion, og det var matematik. Seks fag i alt gav eleverne en varieret dag.

Eleverne blev sammensat i grupper, så alle havde en smartphone ved hånden. Tovholder på projektet, skolebibliotekar og klasselærer Mette Schütten, var tydeligt begejstret, og hun talte allerede om fremtiden, for den digitale undervisning er gangbar i lang tid fremover, mener hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Bjerringbro

Læge smittet med coronavirus - lægehus kører på nødberedskab

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Sport For abonnenter

Ny offensivspiller er flyttet sammen med lokalt stortalent: Giver en rigtig god start på tiden i Viborg

Annonce