Annonce
Rundt om Viborg

Overraskende rekordsæson hos kalkgruberne i Mønsted

Mønsted Kalkgruber oplevede et stort rykind særligt i juli. Arkivfoto: Morten Pedersen
Et truende mareridtsår blev til en ny rekordsæson med 85.000 gæster for Mønsted Kalkgruber. Danskerne holdt ferie hjemme og valgte os til, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Mønsted: - Da vi stod grundlovsdag, og der stadig ikke havde været en eneste gæst inde, var det svært at forestille sig, at det blev en rekordsæson. Men danskerne holdt ferie herhjemme, og de valgte heldigvis os til, når de skulle på dagsture i ferien. Lige som vi håbede, at de ville.

Så lyder det fra Claus Clausen, der er formand for bestyrelsen for den selvejende institution Mønsted Kalkgruber. Han kan sammen med kalkgrubedirektør Rikke Friis glæde sig over en overraskende god sæson.

Kalkgruberne har nemlig på trods af den stærkt corona-ramte sæsonstart - de første gæster kom ind fredag op til pinse - slået sidste års rekord med 72.692 gæster ved at have lukket 85.000 gæster ind i løbet af den korte 2020-sæson.

Annonce

Interessen var særligt stor i juli, hvor der kom 50.000 gæster, hvilket er mere end dobbelt så mange som tidligere år. Og væksten fortsatte efter ferien.

- Væksten fortsatte i august måned, og med september og oktober på samme niveau som de foregående år, har vi altså nu ramt 85.000, siger Rikke Friis og retter en varm tak til de danske besøgende.

- Det er derfor, vi overlever dette mareridtsår, konstaterer hun.

Gæster afvist i efterårsferien

Da efterårsferien ramte, måtte Mønsted Kalkgruber oven i købet afvise gæster i døren - dog ikke på grund af corona-restriktioner.

Af hensyn til de overvintrende flagermus, som begynder at flyve ind i gruberne i september og oktober, havde man sat et loft på 750 gæster om dagen i uge 42.

Direktør for kalkgruberne Rikke Friis kunne op til pinsen glæde sig over, at kalkgruberne med forsinkelse kunne åbne for sæsonens første gæster. Arkivfoto: Morten Pedersen

Efterspørgslen var dog så stor, at man måtte afvise besøgende i døren.

- Vi var ikke forberedte på at skulle afvise folk, for så stor har tilstrømningen aldrig været i efterårsferien. Det er noget af det værste, vi har prøvet. At skulle afvise forældre, der går herfra med grædende børn er jo helt håbløst, og det river voldsomt i hjertet. Men vi må og skal passe på flagermusene, siger Rikke Friis.

Tilstrømningen betød, at efterårsferien blev lige så velbesøgt, som den plejer at være.

- 750 gæster om dagen svarer til det, vi har oplevet andre år, og det glæder os, lige som det glæder os, at folk i den grad har valgt os til i denne sæson, siger Claus Clausen.

Annonce

Billetter på forhånd

Presset i ferien betød også, at man vedtog, at besøgende skulle havde købt billet online hjemmefra, og hvilket igen betød, at presset blev så stort, at der skulle skiftes server i løbet af ferien.

Mønsted Kalkgruber har dog lært af den store interesse, og derfor indfører man fra næste år muligheden for at købe billetter på forhånd hele året rundt.

Ovenpå en vaskeægte "rutsjebanesæson" har Mønsted Kalkgruber i øvrigt også fået stemplet "Traveller’s Choice Award 2020".

Mønsted Kalkgruber lukker ned for sæsonen 31. oktober og åbner igen palmesøndag 2021 for den nye sæson - dog holdes der traditionen tro åbent i vinterferien i uge syv.


Danskerne holdt ferie herhjemme, og de valgte heldigvis os til, når de skulle på dagsture i ferien. Lige som vi håbede, at de ville.

Claus Clausen, formand for bestyrelsen for Mønsted Kalkgruber.
Annonce
Viborg For abonnenter

Politiker fra Viborg vil have penge på bordet til sundhedspersonalet - og det skal gå stærkt: Situationen er for alvorlig til at lade være

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Farlig leg: Mistænkelig flaske i Overlund fik politiet til at kontakte forsvarets ammunitionstjeneste

Viborg For abonnenter

Store forskelle: De helt vilde prisstigninger på fjernvarme-stigninger rammer skævt

Debat

Viborg-politiker: Der mangler varme hænder – indfør folke-værnepligt for de unge

Rundt om Viborg

Var det noget med en ekstra million til julegaverne? Million-kupon solgt hos købmand i Ulbjerg

DF-formand: Messerschmidts model for formandskab holder ikke

Kultur For abonnenter

For Niels Christian er FDF en livsstil: - Det er min måde at være kristen på

Bjerringbro

Befærdet midtbygade igen åben for gennemkørsel

Sport

Landsholdet fuld af beundring over nyt græstæppe: Viborg oplagt som værtsby ved et nordisk EM

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Surt VAR-show får ikke lov til at spolere billedet af et glimrende efterår

Kultur For abonnenter

Stenmoseskatten er - sammen med Erik Klippings ligklæde og andet danefæ - måske tættere på at vende hjem til Viborg

Debat

Der er stadig langt til integration i daginstitutioner og skoler

Annonce