Annonce
Viborg

Konservative og SF vil fjerne afgift: Overskudsvarme fra Apple kan være tættere på

Apple, der her er fotograferet i 2018, vil gerne levere overskudsvarme til Viborgs fjernvarme, men afgifterne gør det urentabelt. Arkivfoto: Morten Dueholm
SF og Konservative er enige om, at der skal gøres mere attraktivt at udnytte overskudsvarme.
Annonce

Da folkebladet tilbage i starten af april forelagde formanden for klima- og miljøudvalget, Torsten Nielsen (K), Viborg Kommunes dårlige placering i forhold til brugen af vedvarende energi, pegede han blandt andet på én bestemt ting - udnyttelse af overskudsvarme.

- Jeg kan stadig ikke forstå, at det ikke kan lade sig gøre at få overskudsvarmen fra Apple og andre større produktionsvirksomheder ud i varmerørene. Det giver ingen mening, at de nuværende afgiftsregler skal gøre det umuligt at få den slags etableret. Det ligger lige til højrebenet, så det skal der altså tages affære på, sagde Torsten Nielsen dengang.

Det har hans partifæller på Christiansborg tilsyneladende lyttet til.

I hvert fald er Konservative og SF gået sammen om et nyt klimaudspil, hvor de blandt andet foreslår at fjerne afgifterne på certificeret overskudsvarme.

Annonce

Sparer CO2

SF's klimaordfører, Signe Munk,  mener, at det simpelthen er for dumt, at store virksomheder sender deres overskudsvarme ud til fuglene i stedet for ud i borgernes stuer. Det er baggrunden for, at SF vil gøre det nemt og attraktivt for virksomhederne at sende varmen videre.

Torsten Nielsens partifæller på Christiansborg har tilsyneladende lyttet til ham i forhold til overskudsvarme. Foto: Morten Pedersen

- Vi skal spare tonsvis af CO2 de næste år, hvis vi skal nå målet om at reducere vores udslip med 70 procent. Nogle af de besparelser kan vi hente ved at bruge energien smart og effektivt – for eksempel ved at bruge den samme energi to gange, som vi gør, når overskudsvarmen sendes ud i husene, siger Signe Munk.

Annonce
Annonce
Viborg

En hård nød at knække på Mellemvej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce