Annonce
Læserbrev

Oversvømmelse. Om at være det bekendt

Læserbrev: Kommentar til Søren Gytz Olesen.

”Søge, spørge og finde svar, så du en dag selv en mening har!” er en god læresætning. Din årsager, dine motiver og behov for at citere andre om forhold, du har udøvet din politik på, må du selv stå inde for.

Jeg fortsætter med at tolke i dit citerede sludder og vrøvl. Du vil også ”forsinke” vandet, fordi du måske er bange for ”uforsinket” vand. Her anvender du skræk og magt for at bemægtige dig andres ejendom til vandparkering m.v. Gudenåen nedstrøms Tange Sø, Nørreåen og Skals Å har et begrænset og forholdsvis lille fald, så ”uhindret” vand herfra er ikke nogen trussel mod nogen. Man siger, at grundvandet står højere end normalt og er stigende, også ved vandparkering. Det må da være let for enhver at forstå, at vandet skal løbe til havet, i stedet for at destabilisere jordens bæreevne og gøre underjordiske anlæg uanvendelige og fugtige, herunder folks kældre i byernes vandløbsnære områder.

Vi samles i Vandrådene for tredje vandplanperiode for at fjerne spærringer m.v. Det må være en total misforståelse, hvis ”ministerier” og ”kommuner” o. a. har en anden dagsorden, sådan som du også ønsker.

Til din oplysning er Gudenåen registreret med 10.000 større eller mindre vanddepoter og ønskelige vådområder uden at hæve vandstanden i kommunerne. Mossø er det største vanddepot. Lidt vest for Bjerringbro er der et lille vanddepot/vådområde Tange Sø, der tilsyneladende ikke er i stand til at beskytte Bjerringbro, Ulstrup og Langå. Randers hygger sig i smug med normale tilstande?”

”Det kan man ikke være bekendt!”

”Regionerne” har ikke noget med vandløb og vandløbsadministration at gøre. Vandløbsmyndigheden er ifølge loven kommunalbestyrelsen, og der er ikke ifølge organisationsplanerne udmeldt delegation til embedsværket. Vi forventer snarlig aktion fra de syv borgmestre med de nødvendige redskaber.

Det kan man godt være bekendt!

Det er med glæde jeg ser din anvisning til hjemmesiden ”Klimatilpasning.dk”, hvordan man i princippet i Holland arbejder med at gøre plads til vandet ved at øge afstanden mellem digerne for at fremme vandets ”afstrømning” til havet.

I Randers Kommune skaber man erkendt ulovligt øer mellem digerne ved motorvejsbroen, og derved begrænser ” Afstrømningen” til havn og fjord. !! Unødvendige og skadelige oversvømmelser tilfølge.

Du skriver afslutningsvis, at stat og kommuner arbejder på ”sagligt grundlag”. I Nørreålav har vi nu ledt efter det i godt et par år, og efter flere end 1000 mails og stakkevis af rapporter har vi fundet skuffende og beskæmmende lidt ”saglighed”. Det, vi ved, tåler ikke at komme i avisen.

Vi er fortsat borgermester Torben Hansen og et kommunalt flertal i Randers Kommune en stor tak skyldig for bevillingen i foråret 2019. Vi fik fjernet den lille prop på 50 m3 jord, sand og sten i Nørreåens udløb til Gudenåen. Det havde stor og tilfredsstillende virkning for os i Nørreådalen. TAK!

”Det kan man godt være bekendt.”

Hans Østergaard Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Regionsballade. Varm luft til svar på medarbejdernes bekymringsbrev

Viborg FF

Så er hele truppen på plads - Tottenham-målmand spiller sæsonen færdig i Viborg

Annonce