Annonce
Viborg

I centrum for hård kritik: Oversygeplejerske på ombrust børneafdeling har også sagt stop

Lotte Niebuhr har også valgt at trække sig fra afdelingsledelsen på børneafdelingen i Viborg. Foto: Hospitalsenhed Midt
For to uger siden valgte den administrerende og ledende overlæge Jette Hoffmann-Petersen at stoppe på børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg efter et år i massiv modvind. Også oversygeplejerske Lotte Niebuhr har sagt farvel.
Annonce

Viborg: Efter et turbulent år på Børn og Unge på Regionshospitalet Viborg valgte den administrerende overlæge Jette Hoffmann-Petersen efter massivt pres fra afdelingens ansatte at trække sig fra sin stilling den 15. maj.

Hun udgjorde sammen med oversygeplejerske Lotte Niebuhr den afdelingsledelse, som utallige bekymringsbreve kritiserede for ualmindeligt svære samarbejdsvilkår.

Samtidig med at overlæge Jette Hoffmann-Petersen meddelte sin afgang, har det nu vist sig, at oversygeplejerske Lotte Niebuhr også valgte at sige stop på børneafdelingen. Begge opsigelser er nu effektueret.

Lotte Niebuhr havde en delt oversygeplejerske-stilling, da hun også var tilknyttet afsnittet Kvindesygdomme og Fødsler. Her fortsætter hun, mens hun altså er fortid på Børn og Unge.

- Min refleksion er, at der er brug for et nyt afdelingsledelseshold i Børn og Unge for at skabe det nødvendige samarbejde mellem ledelse og medarbejdere, siger Lotte Niebuhr om beslutningen.

Dermed er begge stillinger i afdelingsledelsen nu ledige. Hospitalsledelsen har i dialog med afsnitsledere, speciallæger, tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter planlagt at bruge mellem to og tre uger på at analysere situationen, før der træffes en beslutning om fremtidens ledelse.

- Vi har opsat dette tidsperspektiv, fordi vi ønsker tid til at inddrage grundigt, før der træffes beslutning, siger sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce