Annonce
Rund om Viborg

Overtagelse af børnehave udskydes igen

Skals Efterskole overtager først bygningen på Kærvej i august 2022. Arkivfoto: Morten Pedersen.

Skals: Skals Efterskole har for efterhånden lang tid siden indgået en aftale med Viborg Kommune om at købe den bygning, der huser Børnehaven Kærhuset på Kærvej. Overtagelsesdagen er en gang blevet udskudt med et år, men nu udskydes den yderligere, så det nu først er den 1. august 2022, at efterskolen bliver ejer af bygningen på Kærvej.

Baggrunden er, at Viborg Kommune har udskudt datoen for, hvornår et nyt børnehus i Skals kan stå klar til brug. Byrådet besluttede i januar i år at sammenlægge projekterne med at lave et nyt børnehus og at renovere Skals Skole. Det indebærer, at tidspunktet for byggeriet udskydes, fordi udgiften bliver så stor, at opgaven skal sendes i EU-udbud med krav om, at en række tidsfrister skal overholdes. Som resultat af dette, er det altså først i 2022, at det nye børnehus kan tages i brug, og at Skals Efterskole kan overtage huset på Kærvej.

Skals Efterskole har accepteret udskydelsen og får til gengæld rabat på handelen. Ved den første udskydelse blev der trukket 250.000 kroner fra salgsprisen, og nu trækkes der yderligere 250.000 kroner fra, så efterskolen nu skal betale 3.475.000 kroner for ejendommen. Samtidig er der indgået en aftale om, at kommunen og efterskolen i fællesskab udarbejder en vedligeholdelsesplan for bygningen frem til overtagelsen.

Viborg Byråd godkendte på sit seneste møde ændringen af aftalen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce