Annonce
Rejser

Guide til podcast-walk: På bølgelængde med Fyn

Tag støvlerne på og telefonen i lommen. Vi har fundet tre gode podcast-walks, som du kan gennemføre, når du har brug for lidt frisk luft. Foto: Jens Thaysen.
Efter et 2020 fyldt med restriktioner trænger vi til at komme ud og opleve noget. Vi har fundet tre podcasts med corona-venlige kulturoplevelser, som både giver kilometer i benene og vitaminer til hjernen.

UNDER ISEN

Hvad: Under isen er en dramatiseret audiowalk, hvor den sydfynske natur bruges som scenografi. Sammen med arkæologen Sofie går du fra Faaborg by op i de istidsbakker, der skærmer byen, mens du lytter til en usynlig teaterforestilling med Rosalinde Mynster, Elliott Crosset Hove, Sonja Richter, Sofie Torp og Pilou Asbæk i de bærende roller. Forestillingen blander fiktion med historisk virkelighed fra området og beskæftiger sig med personligheder som Anna og Fritz Syberg, H.C. Andersen og Riborg Voigt.

Hvor: Ruten starter ved Øhavsmuseet på Faaborg Havn (Havnegade 3) og slutter på toppen af Lerbjerg med en fantastisk panoramaudsigt over de fynske alper. Herfra går turen til Restaurant Skovlyst og Skovtrolden, hvor man kan tage bussen tilbage til byen. Ruten er ca. syv kilometer lang, og der er ingen toiletter, vandposter eller caféer undervejs. Det tager små tre timer at gå hele turen.

Annonce

App’en: App’en kan hentes på baggaardteatret.dk/audiowalk, i App Store eller Google Play. Under Isen kan høres på dansk, tysk eller engelsk. Det koster 80 kroner at downloade Under Isen.

Hvem står bag: Under Isen er skabt i et samarbejde mellem Øhavsmuseet, H.C. Andersen Centret, Svanninge Bjerge samt Faaborg Museum.

SUNDETS STILHED

Hvad: Sundets Stilhed er er en dramatiseret lydfortælling, der krydser sporene af seks sydfynske forfattere – tre nulevende og tre afdøde. De afdøde forfattere er Bertolt Brecht, Karin Michaëlis og Tom Kristensen, og de nulevende er Josefine Ottesen, Mikael Josepsen og Jesper Wung-Sung. n. Forestillingen handler om Sydfyn som tilflugtssted og om at finde ro. At finde et sted at ånde ud, at nærme sig det åbne sund. At skrive som en vej ud og at skabe sin egen historie, skridt for skridt, ord for ord. Fortælleren, som i dette tilfælde er Lars Mikkelsen, guider dig igennem fortællingen samt ruten, som går fra havnen i Svendborg til Brechts Hus. Det tager mellem to og tre timer at gå turen.

Ruten: Den seks kilometer lange rute starter ved Maritimt Center på havnen i Svendborg og slutter Brechts Hus på Skovsbostrand.

App’en: App’en kan hentes på baggaardteatret.dk/audiowalk, i App Store eller Google Play. Under isen kan høres på dansk, tysk eller engelsk. Det koster 80 kroner at downloade Sundets Stilhed.

Hvem står bag: BaggårdTeatret med støtte fra blandt andet Kulturregion Fyn, Svendborg Kommune og Statens Kunstfond.

LYT TIL KUNSTEN

Hvad: Lyt til Kunsten er en samling lydfortællinger, som formidler de gode historier, der gemmer sig i kunsten i det offentlige rum på Fyn. lyddokumentarist Helle Ansholm Rasmussen og kunstformidler Sara Line Batson Matzen har udvalgt en række værker og skulpturer, som de vækker til live med nærværende fortællinger om deres oprindelse og historie. Duoen tager blandt andet værkerne ”Oceanet i dit øje”, som står foran Pilehaveskolen i Assens, ”Manneken Pis” i Bogense, ”Hvalborgs Hale” i Faaborg og ”I skal ikke blive glemt” af Hans Krulle på Ærø under behandling. Mere end 70 fortællinger om fynsk kunst ligger bare og venter på at blive lyttet til.

App’en: Lyt til Kunsten kan findes på den gratis kunst-app VIZGU. Find de forskellige skulpturer på lyttilkunsten.dk.

Annonce
Viborg For abonnenter

113 kvadratmeter fra 1985 solgt for 700.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Viborg

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Opråb fra Wilbek: Lav om på reglerne for isolation - Viborg er i alvorlig fare for nedlukning

Livsstil For abonnenter

Bryllupsrejse inspirerede Mille og Philip Sviatchenko til kompromisløst renoveringsprojekt

Rundt om Viborg

Borgmester møder frustrerede forældre i børnehave

Viborg For abonnenter

Gratis klipning og genbrugstøj ad libitum: Så får Mette også råd til julegaver til venner - og til katten

Populært håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Rejser For abonnenter

Valletta: Et smukt open-air-museum

Viborg

Julen på Nytorv er reddet: 'Intime' kupler er en fuldgod erstatning for nedstyrtet skyliner

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Viborg FF

Kort om sport: Viborg FF og Randers FC karantæneramt i forårspremieren - og kæmpesejr til futsalherrer

Leder For abonnenter

Coronaen: Det kunne være sket hvor som helst!

Viborg

Kæmpe jubel i Viborg: The Animation Workshop er tilbage på finansloven - får støtte på knap 10 millioner kroner de næste fire år

Annonce